Skocz do zawartości

Problem z szybami elektr. i inne drobnostki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie :)

Mam kilka drobnych problemów z moim e46 320d '99 :)

Mianowicie, w drzwiach od strony kierowcy szyba "płata mi filge" tj. jak przytrzymam przycisk szyba pieknie opuszcza się sama, ale jak chcę dźwignąć i przytczymam przycisk to nic nie daje - szyba natychmiast się zatrzymuje.. Kiedyś pamiętam szła do góry i uchylała się sama na kilka cm, teraz tego nie robi. No i nie działa domykanie z pilota (tylko szyba drzwi kierowcy). Zauważyłem że przycisk sterowania ma jakby 2 biegi - pierwszy nie działa w ogóle (ten pomiędzy "spoczynkiem" a "samootwoeraniem/samodomykaniem").. Co może być tego powodem?

Inne z pytań - pomimo różnych kombinacji z kołkiem przy obrotomierzu, ni cholery nie mogę ustawić zegara na radiu (reverse) jast jakiś inny sposób na to?

Opublikowano

Przyczyna zacinania sie szyby podczas jej zamykania jest dokladnie opisana tutaj: http://forum.e46fanatics.com/showthread.php?t=104035

Jezeli chodzi o ustawienie zegarka to byc moze ktos po prostu za mocno przekrecil plastikowy precik i polamal plastikowe dzwigienki zalaczajace dwa mikroprzelaczniki wewnatrz zegarow.

Opublikowano
  • Autor

thx, za odpowiedź..

a, czyli przy szybie może chodzić o regulator..

Bo wyczytałem w instrukcji że to domykanie i uchylanie samoczynne szyby można wyłączyć przytrzymując przycisk.. myślałem że coś się wyłączyło..

Opublikowano
Jezeli e 46 szyba nie dziala tak jak nalezy to na 99% bedzie to wlasnie nieszczesny regulator. Zdejmij tapicerke drzwi a przekonasz sie sam. :wink: