Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanko chce zakupic 540 i nie wiem jaki moze byc koszt utrzymania takiego autka np. podstawowe czesci jak klocki tuleje tarcze itp. na co dokladnie zwrucic uwage przy kupnie takiego auta?

Dzieki

Opublikowano
BMW328 kupujesz w końcu 540 czy 330? W serii 3 zakładasz 2 tematy po rząd i tu jeden.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Jak się nic nie będzie psuło to tylko kupa dolarów na paliwo choc po kimś takim nie radze kupowac auto co nigdy nic nie wymieniał. A jeśli przyjdzie coś wymienić to sam pomyśl to nie 520 czy 525. Za to duużo wynagradza to autko na 3 biegu w maula pali do zera gumy :twisted:
Opublikowano

tak się podepne pod temat

też zastanawiam się nad zmianą autka na serie 5 e39

wybor padl na 535 moze 540 , jakie są rożnice w utrzymaniu tych autek .

Spalanie , czesci itd.

(aaa... i takie jeszcze pytanko czy duzo drozej utrzymac 535 od 528 /chodzi mi tylko o ceny częsci a nie spalanie / )

pozdrawiam

Opublikowano
Ceny większości części są takie same a jak lubisz szybką jazdę to kupuj V8 i się nie zastanawiaj. Lepiej 540 niż 535 bo zawsze trochę więcej kucyków. Spalanie w mieście na poziomie 18 l. Oczywiście manual. Osiągi zdecydowanie lepsze, spalanie sporo niższe i koszty napraw skrzyni nieporównywalne (chyba, że nie lubisz szaleć, ale wtedy lepiej kupić 530d).
"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
i mam takie jeszcze pytanko ,a mianowicie o te częsci bo spalanie samo w sobie mnie nie przeraza tak barszo ale boje się ze jednak że częsci do 540i mogą byc za drogie , napisałes ze czesci mniejwiecej takie samo tzn. czodziło Ci o silnik r6 i v8???
Opublikowano

540- Paliwo troche pokieszeni jak tu koledzy wyżej napisali, ale coś za coś-v8haha

a części parę złotych droższe tarcze i takietam, ale zawieszenie-wachacze sporo droższe.

Np. alternator podobno nowy- 3 tyś aż mi sie włosy na głowie zjeżyły

ale frajda jest - :P

Opublikowano

a panowie autka gazowaliście czy nie ???

kumpel smiga teraz 740 e38 i twierdzi ze pali mu 15l ( fakt faktem małe miasteczko ) jest to możliwe : gaz sekwencja

Opublikowano
Żadnego LPG. Śmigam normalnie na PB i biorąc pod uwagę przepustowość warszawskich ulic uważam, że 18 jest do przyjęcia. Oczywiście jak się postaram to i 20 będzie...
"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari