Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy mam do was pytanko:

myślałem ze nie mam gazu w klimie,bo się załączyć nie chce ,więc podjechałem do zakładu gdzie nabijaja i tu zdziwienie Klima jest pełna :shock: .Ae jak zalącze klime nie słychać takiego puknięcia sprzęgła i dodatkowo jeszcze pali mi bezpiecznik 29(ostatni),ale nie od razu gdzieś po 5 minutach pracy silnka.

Chłopaki czy idzie jakoś na krótko podlączyć ten kompresor żeby te sprzęgło się zalączyło?Mam pewne podejrzenia ze to on mi robi jakieś zwarcie.

Opublikowano
O tym jak sprawdzić sprzęgło było już na forum (poszukaj) wiem, że podlancza się kabel do plusa pod maską i masą i się gdzieś dotyka/zwiera kable przy sprzęgle, ale dokładnie nie wiem. Co do nabitej klimy miałem ten sam problem, niby była nabita a nie zalanczala się sprężarka. Pojechałem do innego zakładu i okazało się że jest nabita ,ale nie do pełna i dużo gazu brakowało, a dodatkowo miałem przerwane kable(jak kupiłem samochód to już tak było i klima nie działała od początku) od takiego urządzenia które znajduje się z prawej strony pod maska miedzy reflektorem a nadkolem, ale ja mam inny silnik i może to być u Ciebie w innym miejscu. Napełniłem ja nowym czynnikiem i jest jak w lodówce :D Oczywiście podaje przykład usterki mojej klimatyzacji, ale warto to sprawdzić, może pomoże?;]