Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WITAM MAM PYTANIE, CZY DOPUSZCZALNE JEST ZE W BMW 7(3 CYLINDRY)BEDAC NA POSTOJU WSKAŹNIK TEMPERATURY SILNIKA JEST O JEDNA KRESKE ZA POLOWA , PROSZE O ODP PONIEWAZ MAM ZAMIAR KUPIC SOBIE TO AUTO Z GORY DZIEKUJE
Opublikowano
Ale na postoju tzn ???nagrzany jest silnik po jakims przejchaniu dorgi ???

po nagrzaniu silnika przy tem 30 stopni na postoju ( wisko dziala na 100%) tylko sprawa jest taka ze auto stalo 2 lata niejechane wiec moze dlatego ta kreska jest za połowa........ a tak w ogole to dobre sa te silniki 3 litrowe 1992r........... z gory dziekuje za odp

Opublikowano
hmmm czy wlacza sie dodatkowe chlodzenie ??? powinno sie wlaczyc po przekroczeniu polowy skali :) i temperatura ma opasc :) a jak jest u Ciebie ??? jesli tak jest to wszystko powinno byc ok :) a temperatura moze wzrosnac bo jest goraco jak sie stoi to nie ma takiego chlodzenia jak sie jedzie bo jak sie jedzie to jeszcze wiatr dodatkowo przechladza :)sprawdz jeszcze plyn chlodniczy :)
Opublikowano
hmmm czy wlacza sie dodatkowe chlodzenie ??? powinno sie wlaczyc po przekroczeniu polowy skali :) i temperatura ma opasc :) a jak jest u Ciebie ??? jesli tak jest to wszystko powinno byc ok :) a temperatura moze wzrosnac bo jest goraco jak sie stoi to nie ma takiego chlodzenia jak sie jedzie bo jak sie jedzie to jeszcze wiatr dodatkowo przechladza :)sprawdz jeszcze plyn chlodniczy :)

no dobra a dlaczego tak sie dzieje ze w swojej bmw 318 tak sie nie dzieje... czy to wina wiekszego silnika w bmw 7

jeszcze prosze mi odp na pytanie dlaczego tryp biegów parking niewłacza sie mimo ze wszystkie inne biegi dzialaja??

Opublikowano
dodatkowe chlodzenie tzn dodatkowy wiatrak ktory sie wlacza powyzej 90 stopni :) a ze motor wiekszy to chyba dlatego tak jest.A skrzynia to pewnie jest cos nie tak jesli inne wchodza a tylny nie
Opublikowano
Silniki M30B30 czyli taki jaki chcesz sobie kupic sa malo awaryjne i bardzo trwale. Ja mam dokladnie taki silnik ale kupilem z gazem i teraz chcac sie go pozbyc mam duze problemy z przywroceniem go do normalnosci. NIE KUPUJ Z GAZEM.

BMW - to jedyna rzecz dla której warto żyć!!!

Pozdro dla wszystkich posiadaczy BMW bez LPG

Opublikowano
Silniki M30B30 czyli taki jaki chcesz sobie kupic sa malo awaryjne i bardzo trwale. Ja mam dokladnie taki silnik ale kupilem z gazem i teraz chcac sie go pozbyc mam duze problemy z przywroceniem go do normalnosci. NIE KUPUJ Z GAZEM.

co to znaczy ze masz problemy z przyproceniem do normalności??

Ja naszczescie kupuje go bez gazu ale i tak zainstaluje sobie poniewaz duzo jezdze i bym zbankrutowal na paliwie..... duzo chyba zalezy od gazu ja kazde swoje auto mam na gazie (elpigaz) i narazie nie narzekam pozr i dzieki za odp.

Opublikowano

No niestety samochod byl eksploatowany na gazie przez 4 lata i silnik po przelaczeniu na benzyne nie ma mocy, trzesie, nie rowno pracuje itd. Wymienilem przeplywke, swiece, palec rozdzielacza i minimalna poprawa ale dalej trzesie i nie ma mocy.Jeszcze mnie czeka wymiana uszczelki pod glowica (co 2 lata trzeba przy gazie) i juz sam nie wiem czego sie jeszcze moge spodziewac.

Jak chcesz duzo jezdzic i cie nie stac na bene to nie kupuj BMW z takim silnikiem. Szkoda zeby miala stycznosc z gazem. Kup sobie 525tds.

BMW - to jedyna rzecz dla której warto żyć!!!

Pozdro dla wszystkich posiadaczy BMW bez LPG

Opublikowano
dodatkowe chlodzenie tzn dodatkowy wiatrak ktory sie wlacza powyzej 90 stopni :) a ze motor wiekszy to chyba dlatego tak jest.A skrzynia to pewnie jest cos nie tak jesli inne wchodza a tylny nie

Z tego co jest mi wiadomo m30 nie miały dodatkowego chłodzenia elektrycznego, ani After Cooling-u,jest tylko Visco,które proponowałbym wymienić...

6 INLINE...

Quattro-Serwis Kraków, ul.Rzemieślnicza 20.

www.quattro-service.pl

Opublikowano
No niestety samochod byl eksploatowany na gazie przez 4 lata i silnik po przelaczeniu na benzyne nie ma mocy, trzesie, nie rowno pracuje itd. Wymienilem przeplywke, swiece, palec rozdzielacza i minimalna poprawa ale dalej trzesie i nie ma mocy.Jeszcze mnie czeka wymiana uszczelki pod glowica (co 2 lata trzeba przy gazie) i juz sam nie wiem czego sie jeszcze moge spodziewac.

Jak chcesz duzo jezdzic i cie nie stac na bene to nie kupuj BMW z takim silnikiem. Szkoda zeby miala stycznosc z gazem. Kup sobie 525tds.

525tds sa dobre jak maja mały przebieg........

a wracajac do siódemki polecasz mi jej kupno ?? aktualnie mam 318 is ale trafiła mi sie siodemka za mała kase wiec chcialbym usłyszec do sadza o niej uzytkownicy bmek