Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,chciałbym zaznaczyc iż przeglądając prawie wszystkie posty nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie . Ostatnio zrobiłem kilkugodzinną trasę,i po przyjezdzie do domu otworzyłem maskę i co zobaczyłem-akumulator zrobił śię jak balon, jakby miało go rozsadzić.Na drugi dzień sprawdziłem stan elektrolit. jest-ok,napięcie z alternat 13,8-jest.ok.Akumulat.trzyma napięcie i nie rozładowuje śię, auto odpala bez problemu.Wczoraj nastąpiła powtórka choć mniej widoczna.Co o tym sądzicie ????Czyżby, akumulat.padł ? i czeka mnie wydatek.
Opublikowano
witam, jesli ladowanie masz w zakresie od 13,9V-14,5V to prawdopodobnie mogly zatkac sie odpowietrzniki w akumulatorze. Nie slyszalem jeszcze zeby ktos odetkal to a wiec czeka cie wymiana aku. Lepiej wczesniej dokladnie to sprawdzic bo moze dojsc do malego bum. pozdrawiam
Opublikowano
Dzięki koledzy za porady ,akumulator kupiłem dziś nowy i jest ok.fachowiec od elektryki potwierdził wasze opinie .Pwiedział iż akumulat. jest zaśiarczony i mógłby narobić ambarasu ,chyba ma rację,po co ładować śię w dodatk. koszty. Dzięki....