Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chce sobie założyć Blosa do e-30 ,318i, ale tak patrze i nie widze dobrego miejsca bo ta gumowa ruła jest króciutka .

W którym miejscu wy to macie?? prosiłbym o jakieś fotki

I ile obrotów macie dla śruby regulacyjnej dla obratów jałowych(ta w tej dużej śrubie) i śrubę regulacyjną dawkę gazu(skład mieszanki[Ta duża śruba])

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Montowałem Blosa do e30 z silnikiem m10b18 - wchodzi idealnie na gumę dolotową w miejsce "harmonii".

Mówisz że wejdzie???

http://img514.imageshack.us/img514/5042/0613071011eq7.jpg

, na moje oko może na styk przecież tam jest ino kąsek tej prostej ruły .

A czy całe elementy (filter powietrza, przepływomierz i.t.p.) zostają w tym samym miejscu czy trzeba poprzesuwać bliżej chłodnicy.

Masz może jakieś zdjęcia jak to wygląda.

I po ile obrotów miałeś poodkręcane te dwie śrubki

:modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa:

Opublikowano
Co do obrotów, nie liczyłem - strojony na lambdę. Fotki postaram się wrzucić jak się spotkam z kolegą - pewnie około weekendu. Podpowiedź - przy montażu wyrzuciliśmy klapę antywystrzałową i oczywiście mikser. Nic nie trzeba przesuwać - pasuje idealnie. U Ciebie teraz "harmonia" jest ściśnięta, jak zdemontujesz komponenty, będzie luz i się rozciągnie... i właśnie w to miejsce wciśniesz Blosa. Podpowiedź druga - nie obcinaj całej harmonii bo będziesz miał problem z naciągnięciem gumy na blosa - rura ma sporo mniejszą średnicę więc należy wykorzystać szersze miejsca, które są właśnie na "harmonii"