Skocz do zawartości

[E30] Problem z dodawaniem gazu!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czesc Panowie.Mam klopot.Kiedy chce szybko ruszyc na "jedynce" do przodu to czuje ze auto zachowuje sie tak jakby sie dusiło albo dławiło, dopiero po chwili reaguje na trzymanie pedału gazu, tak samo jest gdy zmieniam z "jedynki" na "dwojke".Dadam ze czyscilem swiece i czuje ze to nie pomoglo.Co to moze byc i ile wyniesie potencjalna naprawa.Dzieki za rady
Opublikowano
A ile moze kosztowac taki filtr paliwa jesli to jest rzeczywiscie to o co sie rozchodzi? A moze jednak problem jest zupelnie gdzie indziej? Jak ktos mial taką przygode to napiszcie
Opublikowano
Ja kupowałem wszystko w inter-carsie, na filtrach jak mi mechanik powiedział raczej nie wolno oszczędzać, orginał paliwa kosztuje około 30-40 zł, a jak wymiana nie pomoże to możesz mieć np. przytkane przewody paliwowe
Opublikowano
mam ten sam problem tylko umnie jak silnik jest zimny to chodzi i reaguje na gaz do oporu jak żyleta tylko jak się rozgrzeje tob coś go dusi bedę tera z wymieniał przewody od świec zobaczę czy to pomoze bo moje sa trochę zepsute
Opublikowano
Dzis w koncu wymienilem filtr paliwa oraz węzyk gumowy ktory idzie do tego filtra poniewaz był dziurawy(leciało z niego paliwo).Po skonczonej robocie wyjechalem na ulice i wydaje mi sie ze dalej jednak troszke przerywa, moze nie tak jak wtedy ale jednak dalej.Moze wlać wiecej paliwa i sie naprawi, bo dodam ze w baku nie mam prawie paliwa.A jesli to nie chodzi teraz o paliwo to co to moze w koncu byc?? I jakie koszta naprawy?
Opublikowano
no jak nie masz w baku prawie paliwa to prawdopodobnie pompka paliwa ci sie przytarla - sprawdz cisnienie paliwa na listwie. Dolej paliwa - tak z pol baku i zobacz czy objaw bedzie dalej.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
znalazłam usterkę w moim bmw przyczyną był kabel wysokiego napięcia fajka była uwalona , nie palił na jeden gar i były przebicia szczeze to jeszcze go nie wymieniłem został tylko bardzo dobrze naprawiaony ale różnica jest kolosalna nic nie przerywa , nie dusi się , miałem też cykania jak w dislu też już nic nie cyka no może minimalnie przy odlalaniu .