Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siemanko, może macie pomysły dlaczego moja e3 318i dławi się jak jest zimna? Ponadto czasami po odpaleniu spadają obroty i gaśnie. A dławienie wygląda tak że jak daje gazu to się nie wkręca na obroty i skacze. Sonda, przepływka, układ dolotowy sprawny. Mam też instalację gazową sekwencyjną i na gazie chodzi idealnie
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Być może masz niesprawny czujnik temperatury :?: Wówczas sterownik odczytuje temperaturę jako 80 st.celsjusza, dlatego zimnym motor kulawo chodzi, bo nie otrzymuje tego co powinien :mrgreen:

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

• Członkowie klubu
Opublikowano
właśnie że nie bo na kompie wyszło dobrze, a czy mogą to być ewentualnie zapieczone wtryski?

Mogą być.

Auto Classic Service - 603975574

BMW Partner

Diagnostyka, mechanika i elektryka BMW

Swapy i indywidualne modyfikacje

AUTOPOMOC

BMW M7 - 1:44.821 Tor Poznań

Opublikowano
witam!!ja mam podobny problem z tym ze na zimnym chodzi elegancko ale jak sie zagrzeje to muli na benzynie ale przymula tylko do 2000tys. obrotow pozniej jesk dobrze a na gazie chodzi super!!tez nie wiem co jest grane :?:
Niech MOC bedzie z Toba!!!
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
No a teraz zdechł mi zupełnie i jak go uruchamiam na benzynie to od razu gaśnie a i gazu nie można dodoać o też gaśnie. Może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły??
Opublikowano
No a teraz zdechł mi zupełnie i jak go uruchamiam na benzynie to od razu gaśnie a i gazu nie można dodoać o też gaśnie. Może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły??
Odpalałeś go na gazie czy benzynie? miałes odłączoną pompe paliwa?

POZDRAWIAM MANIAKÓW BMW 🙂

Z BMW od 2004roku. Na forum od 2005r.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
objawy podobne do moich, na poczatku jeszcze normalnie odpalał mino skoków obrotów, z czasem miałem problemy przy odpalaniu..zalałem paliwo na shelu wlałem płynu czyszczacego(wtryski) chodzi lepiej ale to nie to o co mi chodzi. za jakis czas wymienie wtryski i mam nadzieje ze to pomoze