Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam mały problem z moją panią - dość niedawno stałem sie posiadaczem bmw 318 ti z silnikiem 1900 M 44. Do pewnego czasu autko sprawiało się znakomicie, ale niedawno pani załapała usterke i nie bardzo orientuje się czy jest faktycznie tak jak pokazuje diagnostyka. Błąd, który wykazuje to o ile pamietam 112 - czujnik wałka rorządu a objawy tej usterki są takie : auto faluje na obrotach, szarpie tak jak by nie dostawało paliwa lub brakło mu iskry i nie ważne czy na wolnych obrotach czy wysokich. Podczas jazdy na wiekszym biegu i spuszczeniu auta z gazu auto niekiedy również gaśnie. Strzela i prycha. Potrzebuje kogos kto zna się na tych sprawach i czy moze mi powiedzieć co może powodować takie zachowanie auta??? czy jest możliwe aby to był czujnik wałka rorządu czy może czujnik połozenia wału- dodam że auto gaśnie. :cry2: [/b]
Opublikowano

Witam.

Miałem dokładnie to samo (u mnie poleciał czujnik wałka wylotu) i takie same obiawy.Jak czujnik podaje głupoty albo już padł to zmienia się wszystko czas wtrysku paliwa,zapłon i auto głupieje.Po wymianie czujnika wszystko wróciło do normy.

Pozdrawiam.

http://images49.fotosik.pl/48/b15dcef712d56319.jpg

..."The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing"...

Opublikowano

Witam !!!

U mnie padnięty był czujnik położenia wału korbowego i obiawy były takie że obroty na jałowym biegu falowały i na postoju czasem gasł , pojechałem na komputer który wskazał ano ten czujnik i po wymianie chodzi elegancko. Tak więc jeśli na kompie ci wyszło że to czujnik to trzeba go wymienić. Może uda ci się na próbe gdzieś pożyczyć aby się upewnić , ale z tego co piszerz to na 99% ten czujnik.

pozdrawiam