Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z radjem ,otuż odłączyłem radjo i po ponownym podłączeniu nie chce zaskoczyć,mam kod ale wyświetlacz cały czas ciemny mimo włączonego zapłonu nawet kilka godzin.

Czy w zablokowanym radiu po włączeniu zapłonu powinna się świecić jakaś dioda , bo u mnie zupełna ciemmność.Sprawdzałem napięcie na kostce jest. P O M O C Y!!!!!!!!!!!!!!

Opublikowano
Witam, hmm ostatno troche się namęczyłem ze swoim radiem cd Busines. I jezeli po podłączeniu wyświetlacz jest zupełnie ciemny to sprawdż żaróweczki które podświetlaja wyświetlacz,jest ich 6-ść szt., być moze przepaliły Ci się i wówczas wyświetlacz będzie ciemny. Czy przyciski sa podswietlane gdy włączysz radio? Bo jezeli nie to nie podłączone jest podswietlanie radia - panela, jest do tego kabelek z napisem ilumination i podłączyć go nalezy albo pod swiadła i jeżeli je zapalasz to podświetlanie działa lub pod stacyjke i wowczas w momencie przekręcenia kluczyka działa podświetlanie. Gdy wyswietlacz po podłączeniu jest podswietlany to pojawi Ci się napis CODe i cztery kreski - - - - a jezeli próbowałes wprowadzć kod nie widzac nic na wyświtlaczu to po kilkukrotnym złym wpisaniu kodu pojawia się napis CODE WAIT i wówczas na włączonym zapłonie nalezy pozostawić radio az pkaże się napis CODE - - - i wpisac poprawny kod. Jezeli nie widzisz nic na wyświtlaczu to spróbuj wpisać swój kod ale każda cyfrę zwiększ o 1 w górę tzn jak masz w kodzie np. na pierwszym miejscu 5 to klawisz 1 wciśnij 6-śc razy bo numerki zmieniają się od 0 do 9 na kazdym polu kodu.
BMW to pełnia życia.