Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam fotel z pamiecia i za kazdym razem gdy zamykam/otwieram samochod fotel przesuwa sie do jakies dziwnej pozycji(prawie leżąca) i nie ma to na celu ulatwienia mi wejscia do środka jak np. podnoszona kierownica. Jedynym tego celem jest chyba wkurzanie mnie. kombinowalem juz na rozne sposoby z guzikami pamieci fotela ale to nic nie daje. macie jakis pomysl aby ten fotel przystopowac?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może te cyrki z fotelem wynikają z przypisania ustawienia fotela do konkretnego kluczyka/pilota od centralnego zamka. Jeśli się nie mylę to czeka Cię wizyta w jakimś serwisie i podpięcie pod kompa...... :worried:

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

Tak jak pisze Nurek na poczatek sprawdz czy uzywajac drugiego kluczyka fotel zachowywuje sie w podobny sposob.

Jezeli w przypadku drugiego kluczyka wszystko jest w porzadku to uzywajac trefnego kluczyka przeprogramuj go (najpierw ustawiajac fotel do optymalnej pozycji) przyciskajac w odpowiedniej kolejnosci przyciski na pilocie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

próbowałem z drugim kluczykiem ale efekt byl identyczny.

co ciekawe, kilka dni temu znowu zaczalem kombinowac przy fotelu, przyciskac guziki i rzucac zaklecia. zostawilem go na kilka godz. i ... zrobione - przestal wariowac i nie wraca do lezacej pozycji. moze zaloze warsztat naprawy elektroniki w bmw? ktos chetny...? ;)

w kazdym razie bardzo dziekuje za pomoc, no i powoli zaczynam sie przyzwyczajac ze z kazda glupotka w tym samochodzie musze niestety odwiedzac serwis.