Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Posiadam navi w e 46. tuner radiowy,tuner tv, navi mk3, zmieniacz cd. wszystko dziala bez problemu poza navi. Niestety nie loguje sie w menu na monitorze. podlaczalem inny "mk" lecz wersje 2. W tym wypadku logo navi jest. lecz gps nie dziala poniewaz nie posiadam w zestawie wzmacniacza gps. Moja instalacja w aucie antene gps podlacza sie bezposrednio pod mk3.Moze jakas podpowiedz jak rozwiazac ten problem.
Opublikowano
Jesli wypne tv i podlacze navi mk 3 to bialy odraz . tzw zima :-(. lecz jak podlacze mk 2 lub mk 1 to menu oprocz tv jest i smiga wszystko.Zastanawia mnie jedno. wyswietlacz jest obslugiwany przez mk???. Czyli jesli podlacze odojetnie jaka werske pozycja navi powinna byc aktywna a u mnie mk 3 tego nie pokazuje.
Opublikowano
Navi bylo nieaktywne okolo pol roku z powodu remontu auta po wypadku tzn akumulator byl rozlaczony. Czyzby w tym problemie tkwila wina braku zasilania pradu??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czyli jest to 3 przypadek identycznego zachowania sie MK3 po odlaczeniu akumulatora. Nie sadze, aby w tym momencie MK3 ulegalo uszkodzeniu a jedynie jakies dezaktywacji czy moze czegos podobnego.

Pomoze ktos?

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
Zastanawiam sie nad jeszcze jednym. Bezposrednio po podlaczeniu aku do auta w menu mialem aktywny napis code. Po jakims czasia ta opcja jest nieaktywna. Moze nalezy wprowadzic jakis nr. kodu zeby odblokowac navi?????
Opublikowano
Widze ze jak narazie nie ma madrych co do mojego i nie tylko mojego problemu z brakiem logowania sie navi po dluzszej utracie napiecia w aucie. Moze ktos sie wczesniej borykal z tym problemem i jakos sie z tego wykaraskal. Moze sie podzieli cennymi uwagami :-)
Opublikowano
własnie to jest dla mnie tez zastanawiające gdyż np wg instrukcji auta E46 zalecają przy dłuższym nie uzywaniu auta odłanczać akumulator ale jesli poźniej navi nie widzi czytnika to dość dziwny problem. Moze wypnij sam czytnik i niech będzie odłaczony z dzień lub dwa. Moze sam czytnik pamięta jakieś ustawienia. Moze kiedy rozładują się kondziory w czytniku i przestanie być podtrzymywana pamięć coś puści. Pewnie to nie pomoze ale zawsze mozna sprobować bo to nic nie kosztuje. Jak będziesz podłanczał proponuje tez wypiąć mod tv i podpiąć tylko czytnik MK