Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może orientujecie się jakie są najstarsze egzemplarze tego autka w naszym kraju?

Czy da się ustalić wiek auta lub jego kolejny numer od początku serii po numerze nadwozia?

Moja niunia była wyprodukowana w 1982 roku, według poprzedniego właściciela w sierpniu (wtedy e21 jeszcze były w najlepsze robione), ale w dowodzie mam tylko rocznik. Według wszystkich źródeł do których dotarłem produkcję e30 rozpoczęto we wrześniu pod oznaczeniem 316/318i/320i/323i.

Ja mam w dowodzie oznaczenie 315 (tak jak rekiny) i pojemność 1584 (silniki 1.6 w e30 mają pojemności 1596 i 1766)

Jak dotąd nie znalazłem w żadnym ogłoszeniu o sprzedaży takiego modelu jak mój.

Kolejna sprawa to numer silnika, a właściwie jego brak. W dowodzie jest powtórzona końcówka numeru nadwozia. Facet który mi sprzedawał auto twierdził że pierwsze auta miały numer motoru bity pod szybą a nie na bloku i to by się zgadzało.

Numer nadwozia to WBAAG0103C8522686, powtórzone sa cyfry 8522686. Pozostaje numer 0103. Czy może być to numer auta w serii?

Pomóżcie, jeśli ktoś się na tym zna, bo chciałem pociąć autko na części, ale być może jest to jakiś unikatowy model i warto go odrestaurować.

Nie mam książki pojazdu i jedyne czym dysponuję to dowód i ten nieszczęsny numer.

Pozdrawiam

Jacunio

Opublikowano (edytowane)
według poprzedniego właściciela w sierpniu (wtedy e21 jeszcze były w najlepsze robione), ale w dowodzie mam tylko rocznik.

Chassis number 8522686

Vehicle code 1701

Series E21

Model 315

Body type saloon

Catalog model ECE

Production date 1981 / 10

Engine M10

Transmission Manual

Steering Left

Catalyzer NONE

masz papiery z E21

Edytowane przez zalew
Opublikowano

masz papiery z E21

:lol: :D :lol: :D :lol: :duh:

W sumie to też podejrzewałem że coś jest namieszane z papierami.

Teraz to już wiem że lepiej jak go potnę.

Dzięki zalew.

Pozdrawiam