Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przymierzam się do zakupu Z3 2.0. Podpowiedzcie na co zwracać uwagę przy oglądaniu jej, żeby nie wpakować się na minę. To rocznik 2000, przebieg 72.000, sprowadzona z Niemiec, soft-top.

Dzięki

Opublikowano

Sprawdź dokładnie czy wszystkie blachy są dobrze spasowane, szczególnie drzwi i maska. "Szpary" powinny byc wszędzie jednakowe :) Sprawdź też VIN (zadzwon do serwisu i podaj do sprawdzenia) zobaczysz czy zgadza sie wyposażenie kolor itd. Sprawdź również elektryke w fotelach. I tak jak z kazdym autem standard: podłaczenie pod kompa ogólny stan tech itd

pzdr

http://img214.imageshack.us/img214/7770/z3roadsterturninwheelsln4.gif
Opublikowano
zastanow sie nad silnikiem 2.8 osiagi o niebo lepsze,a ekonomika taka sama[spalanie] ...to sportowe autko,wypada miec rezerwe na golfa 1.9tdi :wink:
Opublikowano
zastanow sie nad silnikiem 2.8 osiagi o niebo lepsze,a ekonomika taka sama[spalanie] ...to sportowe autko,wypada miec rezerwe na golfa 1.9tdi :wink:

dobrze godos, 2,0 ze swoimi 150KM wyda ci sie znacznie slabszy juz po miesiacu jazdy.. mnie ciezko jest zejsc ponizej 12l/100km po miescie.. ciekawe czemu?

PS moje Z3 rocznik 2000 jest na sprzedaz jakby cie to interesowalo..

oceń moją ///M http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98534&start=0

///M jak miłość

Sprzedam BMW 120d "083d, 120d E82 2011r, 520d '07 lift, 123d '08, Z4///M '08, info na http://www.fast-cars.pl

Opublikowano

Dla samego dźwięku kupować 2.0? Eee no co ty? Sam sprzedajesz swoją dwulitrówke :liar: Dwa litry są dobre do zrobienia w pięciu w sobotę wieczór :8)

A tak poważnie - dwulitrowy silnik brzmi jak 2.8 ale jeździ mniej więcej jak 1.9 a pali mniej więcej jak 2.8. Chodzi o to, że jak kolega Żubrówka przymierza się do 2.0 to może też zastanowić się nad 1.9, jeśli trafi mu się dobry egzemplarz. Zresztą, przecież to kabriolet - powyżej 120 km/h już wiatr daje znać o sobie, więc może i 1.8 by wystarczył ...

Mimo powyższych dywagacji nieustająco sugeruję silnik 2.8 do Zetki.

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam.

Pierwsza sprawa - kolega Żubrówka, czyli ja to koleżanka, nie kolega:) Druga - od 2 miesięcy jestem szczęśliwą posiadaczką Z3 2.0. Niestety 2.8 odpadło ze względu ceny... Z auta jestem zadowolona, choć faktycznie żal, że to nie 2.8. Zastanawiam się czy na wiosnę turbinki nie wrzucić do niej o ile się da i o ile nie zbankrutuję na niej:)

Opublikowano

gratuluje zakupu :) pochwal sie zdjęciami!

ciesze sie że powieksza sie grono zzzetkofanów! :)

da sie uturbić, ale cena kompletnego zestawu wyniesie około 10k złotych... więc lepiej kupić silnik 2.8 i zrobić przeszczep :)

pozdrawiam

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

hmmm 10tys na uturbienie to faktycznie nie dużo.

Przy takim zabiegu (nie mówię o soft turbo) by uzyskać jakieś tam już rozsądne moce trzeba silnik zakuwać?