Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
panowie-problem z autem-mianowicie,odpalam,chodzi sekunde i odrazu gasnie,myslalem ze to wina immobilaisera wstawionego,lecz po odlaczeniu go nadal to samo,sprawdzilem pompe paliwa-daje 6 bar wiec i ona odpada,pojechalem na komputer-nic nie pokazal,czy ktos spotkal sie z podobnymi obajwami? chce dodac iz po odlaczeniu akumulatora na jakies5-10min i ponownym jego podlaczeniu auto pali normalnie.mnie juz szlak trafia lekko mowiac... oczekuje na jakas rade gdzie szukac usterki
Opublikowano
Zdejmij tylną kanape i od strony pasażera (taka tarcza okrągła, pod nią jesta bak a w baku pompa) posłuchaj czy jak zapalisz silnik, pracuje pompa paliwowa, czy może pracuje i za chwile staje. Najlepiej jak kto inny odpali auto a Ty będziesz słuchał. Ja też tak miałem, jak odkręciłem bak i chciałem ją wymienić okazało się że pompa była dobra tylko wypłukała się osłonka jej styków zasilania, benzynka robiła zware i zaraz przestawała chodzić. Musiałem styki szczelnie zasilikonować i teraz jest wszystko ok. Jeżeli pompa pracuje aż do zgaśnięcia szukaj przyczyny gdzie indziej ale gdy przestaje chwile przed zgaśnięciem albo wogóle jej nie słychać to bankowo pompa.
Pozdr
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
jednak to nie pompa-odpalalem na gazie o rowniez gasnie,a dzieje sie tak tylko wtedy,kiedy termometr zewnetrzny pokazuje temp ponad 35 stopni.dziwna sprawa
Opublikowano

Sprawdź ładowanie aku, może masz kłopoty z alternatorem, sprawdź świece i kable wys. napięcia. Myślę że kłopot leży po stronie eletryki dlatego że wspominasz o problemach występujących przy wysokiej temperaturze powietrza. Może przypływka, lub sonda lambda ale to by pewnie wyszło na kompie.

pozdrawiam

Opublikowano
bylem znowu na kompie-pokazal przeplywomierz-ze niby wogole nei pracuje,lejank auto chodzi bez zastrzezen.moze to byc wina tego urzadzonka?
Opublikowano
Jak uszkodzony jest przepływomierz to auto ma własnie takie problemy jak dławienie się, chwilowa utrata mocy, gasnięcie od razu po zapaleniu.
  • 4 tygodnie później...