Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
%5B640%3A480%5Dhttp%3A//www.3card.net/bmw/750il/radio/new.jpg

BMW E60 530d

Gdyby Bóg był za przednim napędem - wszyscy chodzilibyśmy na rękach ....

Opublikowano

w końcu dziś kupiłem taki - w sumie najbliżejsz stylistyki w e32 - jutro montuje

http://www.3card.net/bmw/750il/radio/new2.jpg

BMW E60 530d

Opublikowano
I jak?jestem ciekaw czy to cos warte np czy CD nie przeskakuje na wybojach i jak jest z tym ekranem bo to chyba dotykowy?Napisz jak mozesz ogolne wrazenie wzgledem funkcjonalnosci i jakosci dzwieku, jest tam jakis korektor itp? Dlugo sie zastanawialem nad podobnym ustrojstwem ale zdecydowalem jednak ze kupie sprawdzony sprzet i wybralem alpine cda 9853r ktora jest juz w drodze ;] ale chetnie zobaczylbym co powiesz na temat twojego sprzetu.
Opublikowano

w sumie wypas !

DVD i VCD bez zarzutu, mp3 i audio też fajnie. Tuner radiowy fajny ale niebieska tapeta się świeci której sie nie da zmienić.

Jedynie czego jeszcze nie rozkminiłem to TV. Niby coś łapie ale słabo i bez dzwięku.

Do stylistyki BMW o dziwo pasuje bardzo dobrze, tyle ze niebieskie za nie bursztynowe podświetlanie.

Nie jestem audiofilem więc jakość dziwięku jest dla mnie wystarczająca. Porównywanla z poprzedninim Pionnerem DRH-1730.

Co do korecji jest bas i treble do porkręcenia oraz gotowe brzmienia rock, pop, jazz itp ale są ogólnie do kitu (te gotowe korekcje)

Samochdzielniego zaawansowanego equalizera nie ma.

BMW E60 530d

Opublikowano
Don ale zaszalałeś :mrgreen:

A co powie małżonka na tą panią z wyświetlacza :norty:

ZOMOL - TY odbieraj telefony ode mnie i odpisuj na PW a nie śmiej się z mojej pani na wyświetlaczu!

BMW E60 530d

Opublikowano

Nie mogłem odbierać pw bo zmieniłem maila i nie dostałem linka aktywacyjnego a w rezultacie zablokowało się moje konto i przez ostatnie 2 msc mogłem tylko czytać posty :cry2:

Nowy telefon wysłałem na PW

Opublikowano
Don a masz antenke do tv ? Ja mam u siebie takie jak ty pokazales na pierwszej fotce, i bez ant chodzilo kiepsko, a teraz na tylniej szybie zamontowalem antenke i smiga pieknie:)

to bardzo intersujące. ja tez mam antene video ale nie moge powiedziec zebym byl zadowolony - jakosc jest średnia , śniezy. Troche lepiej `gdy auto stoi.

Powiedz mi (pokaz) jaka dokladnie masz antene i jak ją zamontowałeś - moze ja cos źle zrobiłem.

wąsy anteny mam w kształcie litery V

BMW E60 530d

Opublikowano
Powiedz mi (pokaz) jaka dokladnie masz antene i jak ją zamontowałeś - moze ja cos źle zrobiłem.

wąsy anteny mam w kształcie litery V

Ja mam takie cos http://www.allegro.pl/item197860196_antena_samochodowa_tv_dvd_mp3_mp4_radio_nowosc_.html

Jak jest dobry sygnal to chodzi ok , ale sa miejsca gdzie wogole nic nieznajdzie :?

ja najpierw zamontowalem ant w taki sposob

a teraz mam tak

|

|

|

|

|

i chodzi lepiej niz w pierwszej opcji

ale mysle ze najlepsza konfiguracja ty by bylo zeby ulozyc te koncowki w jednej lini ale w przeciwna strony. Ja kupilem to radyjko tylko dlatego ze czytalo mp3 z plyt dvd a to na dluga trase bylo mi "wymagane" :mrgreen: a nieznalazlem tanszego z taka opcja. Tak ze tv mi raczej jest traktowane jako dodatek.

Wkurza mnie tylko ten niebieski wyswietlacz:/ bo strasznie w nocy mocno swieci ale otwieram panel i radyjko sobie gra a panel czarny :d i jest :cool2:

I co mnie jeszcze wku.... :mad2: to slaba "selektywnosc" radia, w pl stacja od stacji jest daleko jesli chodzi o czestotliwosc a tu jedna przy drugiej i podczas jazdy nieda sie zabardzo sluchac radia bo sie ztacje nachodza i straszna sieczke robi :/

Opublikowano

Ja antene mam konstrukcyjnie identyczną tylko że inny producent prawdopodobie (mam inną tą puszeczkę)

Co do ustawiania anteny jak mówiłem mam obecnie V ale juz gdzies wczesniej czytałem ze ustawienie L czyli Twoje obecne jest optymalne. Musze to dziś przekleić.

Co do tunera TV - nie mogę znaleźć ręcznego dostrajania stacji. Poza tym, nie wiem jak ustawić (recznie czy automatycznie) jakąś stację ale tylko na np. 2 czy 3 (przycik) a nie wszytkich naraz i bez mojej ingerencji.

Może mi coś podpowiesz ?

Co do tunera radiowego - masz racje - takie same wrażenie odniosłem tylk nie widziedziałem jak to nazwać.

wielka szkoda że nie można zmienić koloru podświetlenia na bursztynowy - w ten czas byłby full wypas

Co do jakości dzwięku nie mam zastrzeżeń - czyta również wszytki formaty - dziś tesotowałem divx

Tak czy inaczej moja 3,5 córka jest zachwycona - za zagłowkiek pasażera - zamontowałem Jej 7 calowy monitor i teraz leci non stop Shrek i Franklin ;-)

BMW E60 530d

Opublikowano

strojenie reczne stacji w moim radyjku wyglada tak ze uzywam do tego dwoch przyciskow:

>>| oraz |<<

wciskajac jeden z nich na krotko to przeskakuje na kolejny kanal, a gdy wcisne i trzymam to mam precyzyjne dostrajanie :)

Pozatym jest przycisk do automatycznego szukania i nazywa sie AMS po wcisnieciu przeszukuje kanaly po kolei w gore ( ale niechce szukac w dol)

i jak zlapie sygnal to zatrzymuje sie , wtedy stroisz recznie trzymajac wcisnieta strzalke w prawo lub w lewo i zapamietujesz wciskajac numer przycisku pod ktorym chcesz miec zapamietana stacje.

Tak to u mnie wyglada.

Co do wyswietlacza to z tylu to ja wszystkie kabelki wylutowalem bo mi sie niemiescilo radyjko w dziurze:D

ale kiedys jak bedzie jakis brzdac z tylu to sie zamontuje spowrotem:)

A jak z jakoscia obrazu na wiekszym wyswietlaczu?

Ja szukalem jakiegos schematu do tego radyjka ze moze dalo by sie cos przeprogramowac :D i zmienic ten kolor :D ale najpierw musze zmienic kolor podswietlania klawiszy zeby byl taki jak w reszcie autka :)

pozdro

Opublikowano

u mnie też radio z kłpotem wsadzałem - do tego stopnia że wyciągałem zegary i jedną ręką wciskałem radio a drugą (od strony zegarów) ciągnąłem i układałem kable z tyłu bo był dramat z nimi.

Antenę swoja zrobiłem teraz w układzie L - ale jakiś rewelacji nei widze.

Nie wiem jak i u Cienie - ale u mnie - podczas wyszukiwania stacji telewizynych - fonia musi być z systemie BG a nie polskiej DK - dopiero jak stacje zostaną znalezione - przestawiam na DK żeby wogóle coś slyszeć

BMW E60 530d

Opublikowano

jeszcze jedno pytanie:

juz potrafie recznei dostrajać stacje TV - ale jak sie zapamiętuje te stacje po ręcznym dostrojemniu pod żadanym numerem np 1 czy 2?

BMW E60 530d

Opublikowano
no to ŻONK - bo u mnie taki patent nie działa w TV (w tunerze radiowym jak najbardziej tak)

BMW E60 530d