Skocz do zawartości

nie gasnaca katrolka cisnienia oleju!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.jak juz pisalem poprzednio mam klopot z kontrolka oleju.myslalem ze to czujnik,wiec wymienilem(czekalem 6 tygodni,koszt 24€),ale kicha,dalej swieci.wiec kabelek we wtyczke od czujnika i do masy,a tu jak swiecilo tak swieci.poszedlem kawalek po kablach,ale po pol metrze znikly gdzies w grubej wiazce.czy mozna wpiac kabel bezposrednio z czujnika do masy kontrolki w liczniku?
Opublikowano
Papa na sto procent bedzie dobra jesli sprawdzales przewodem z czujnika dotknac do masy i nadal swieci wiec jest to znak ze masz gdzies uszkodzona wiazke. Wyciab licznik i sprawdz sciezki na nim czesta przyczyna jest ich przepalenie. Pozdrawiam krystian2610
Opublikowano
Mi tez sie swiecilo "Oeldruck motor" tez myslalem ze mam cos z kablami ale okazalo sie ze poprostu bierze mi oleju jak glupia a zadnych wyciekow nie mam i cisnienie na garach w normie. Dolej oleju do 3/4 stanu i zobaczy czy dalej sie swieci.

BMW - to jedyna rzecz dla której warto żyć!!!

Pozdro dla wszystkich posiadaczy BMW bez LPG

Opublikowano
to jak to jest?jak wyjme wtyczke z czujnika i dotkne nia masy,to kontrolka powinna zgasnac,czy to dziala tak,ze po uruchomieniu silnika czujnik dostaje cisnienia,i pod jego wplywem rozlacza mase i wtedy kontrolka gasnie?troche zawile,ale kumacie o co chodzi?prosze o szybka odpowiedz zaczynam dostawac fiola!!! :modlitwa:
Opublikowano
zrobilem nastepny niewielki test.a wiec:podlaczylem miernik do plusa i do pina w czujniku.wynik:auto zgaszone 12v,auto uruchomione 0v,wiec czujnik ok.czy moge podlaczyc czujnik wprost do licznika aby zapalal i gasil kontrolke?moze ma ktos fotke licznika od srodka?please help :modlitwa: