Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
poszukaj!!!!! bylo o tym milion razy
POSZUKAJ ZANIM ZAPYTASZ, NIBY NIC A TAK WIELE!!!!!!!!!!!
Opublikowano

uzyj funkcji szukaj tam u gory jest pod napisem www.bmw......

wpisz wisco i przegladaj wyniki!!

wymiana prosta jak barszcz: odkrecasz ta duza srube kluczem plaskim miedzy wiatrakiem a pompa wody tam jest chyba lewy gwint.... i masz caly wiatrak z wiskiem w rekach, potem tylko imbus......

pozdrawiam

POSZUKAJ ZANIM ZAPYTASZ, NIBY NIC A TAK WIELE!!!!!!!!!!!
Opublikowano

czasem visco potrafi się zapiec - jak nie idzie, to na nakrętkę zakładasz klucz płaski 32, jedną ręką blokujesz koło pasowe od pompy ściskając pasek klinowy, a w drugiej trzymasz młotek i zdecydowanie atakujesz - ja ze swoim walczyłem 2 dni, ale jak popukasz młotkiem, to w końcu puści ... chyba, że jakiś mądry inaczej je przykleił ... niestety słyszałem już o takich przypadkach - wówczas zostaje raczej tylko serwis BMW - jednak zanim zwątpisz i pojedziesz do serwisu, to popsikaj nakrętkę jakimś WD40 czy innym środkiem penetrującym

nie chwytaj przypadkiem żadnymi obcęgami za koło pasowe, bo jak je zwichrujesz, to potem będzie cięło pasek

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
dzieki!!!

jak nie bedzie chcialo zejsc... mozesz zastosowac dzwignie ... podejdą niektore uniwresalne klucze ...( na okolo maja otworki jak do roweru ) .. ub wykonac cos tak aby blokowalo dwie srubki na kole pasowym... i wtedy kolo maszw ryzach... ehehe srube od visco w kluczu... i male szanse zeby nie dalo rado...

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg