Skocz do zawartości

[E30] Inspection

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam:) Mam problem, calz czas pali mi sie kontrolka INSPECTION i strasznie mnie ona denerwuje, zwlaszcza ta czerwona lampka jak jade sobie w nocy.Moze ktos z was wie w jaki sposob ją wyłączyc bo slyszalem ze trzeba wlozyc jakis drucik i przekrecic stacyjke ale dokladnie tego nie wiem.Prosze o odpowiedz
Opublikowano
Rzadko się "czepiam", bo czasami nie jest tak łatwo znaleźć jakiś temat w archiwum (sam częato szukam i nie znajduję), ale inspekcja, kasowanie itp. to już jest "podstawa".

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Co do inspekcji (jeśli mogę zasugerować) sposób przedstawiony na http://www.epwik.com.pl/bmw/serwis.htm nie jest do końca bezpieczny poniewaz zwarcie pinu 7 i 19 zamyka obwód przez komputer i nie zawsze działa, za to bezpiecznym sposobem jest zwarcie pinu 7 lub 19 do masy auta - reszta tak samo jak w linku.

P.S. sposób sprawdzony i bezpieczny (nauczył mnie wójo który pracuje w ASO BMW :wink: )

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano
Dzieki Panowie za odpowiedz, jestem tu nowy i nie wiedzialem ze są takie rzeczy jak przydatne linki:)Juz wiem ze INSPECTION to podstawa.Kazdemu nowemu moze sie to zdarzyc i nie denerwujcie sie kierowcy:)
Opublikowano
Kazdemu nowemu moze sie to zdarzyc i nie denerwujcie sie kierowcy:)

Heheee...to nie jest żadne tłumaczenie :twisted:

Sprawdź co masz napisane pod swoim nickiem... :wink:

SPRZEDAM:

Zmieniarkę Pioneer CDX-P650

Cały komplet, nowa!

Wszelkie informacje tylko na "PW"

Tanio!