Skocz do zawartości

[E32] Lusterka boczne z powiększeniem !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwszy raz w życiu spotkałem się z takimi lusterkami.

Moje wcześniejsze samochody miału albo lusterka płaskie, albo pomniejszające. Dzięki temu widac było dość "szeroko" z tyłu.

teraz jeżdzę BMW 750 i z tyłu mało co widze, nie dość, że lusterko jest mniejsze niż w moim wcześniejszym Partnerze, to jeszcze powiększa, tak że widze bardzo mało.

czy to wyjątkowe lusterka u mnie, czy faktycznie BMW takie daje ?

SPS

Opublikowano

Witam!!

Pierwszy raz sie spotykam z czyms takim ze lusterko wsteczne jest powiekszajace.Byc moze poprzedni wlasciciel potlukl gdzies lusterko i zamiast wstawic takie jak powinno byc to zamontowal szklo powiekszajace.Tylko cos takiego mi przychodzi do glowy.A jesli chodzi o wilekosc lusterka to nie porownuj lusterka z Beemki albo z jakiegokolwiek innego samochodu do lusterek w partnerze.Te w partnerach, berlingo czy kangusach sa ogromne.

Pozdrawiam

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano

Wielkości nie chciałem porównać, ale dla mnie to szok, bo nie dość, ze taraz nie mam ogronych lusterek, do których się przyzwyczaiłem, to jeszcze mam powiększające.

Cieszę się, że to raczej ktoś takie włożył, bo już się bałem, że na takich się jeździ i trzeba się przyzwyczaić. W lusterku wewnętzrnym mam normalny obraz (taki jak zawsze miałem) a boczne przyblizają około x2.

Opublikowano

Ja mam to samo za każdym razem jak pojeżdżę czymś innym i wsiadam do mojej betki - wrażenie że powiększają. Ale po chwili się do tego przyzwyczajam i nie zauważam tego...

Z różnymi już lusterkami różnie umieszczanymi miałem do czynienia i wydaje mi się, że te z BMW w mieszczą się w normie :wink: .

Pozdrawiam

- Sim One -