Skocz do zawartości

[E36] problemy z dmuchawą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Auto mam od niedawna i zauważylem ze dmuchawa działa tylko na najwyższym biegu.Jeżeli ktoś się spotkał z takim przypadkiem,proszę o pomoc bo nie wiem gdzie szukać przyczyny,a może w BMW tak jest,nigdy wcześniej nie miałem do czynienia z tą marką somochodów.

Wcześniej jeździłem Oplem Calibrą 2,0 16V z1996roku i porównując go do BMW muszę przyznać, że to jest złom i jeździ sie jak wozem drabiniastym(chociaż też ma swoje plusy)

Opublikowano

O to ladnie opisales BMW i teraz nawet dmuchawa chodzi jak w wozie drabiniastym :D

Ale coz to twoja opinia ale jak poszukasz dobrze na forum to znajdziesz jak uporac sie z dmuchawa w wozie drabiniastym.

BMW RULEZ - Drive It And Believe It ! [ skype driftm3 ]
Opublikowano

:oops: "Wcześniej jeździłem Oplem Calibrą 2,0 16V z1996roku i porównując go do BMW muszę przyznać, że to jest złom i jeździ sie jak wozem drabiniastym(chociaż też ma swoje plusy)

Źle zrozumieliście mnie,wóz drabiniasty to jest Opel Calibra ,a nie tak (przeczytaliście)BMW.O wyższości BMW mogłem się przekonać jak jechałem po nią do Niemiec.W tamtą stronę prowadziłem Opla Calibrę,jechaliśmy przez Zgorzelec(chyba nie muszę pisać jaka tam jest droga) mieliśmy do przejechania jakieś 1400km,i w tą stronę przeżyłem "drogę przez mękę" zwłaszcza na dojeździe do Zgorzelca-Żyć się już nie chciało od tych płyt.(zaznaczam że calibrę mamy full wersję z 96-to raczej nie jest jeszcze wytłuczona).Z powrotem wracałem już BMW 318 E36,i droga powrotna była naprawdę przyjemna(nawet po płytach od Zgorzelca).Po przejechaniu z powrotem 1400 nie było problemów, inie byłem nawet bardzo zmęczony!!!(nawet mnie d... nie bolała).

Jedynie zawaliłem to że kupiłem 318,a nie mocniejszą(trochę jest za słaba).Ale i tak nie zamierzam zmieniać marki BMW na inną.