Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Planuję wrzucić do mojej buni 19" fegi , zeby wyglądała jeszcze lepiej mimo że i tak E39 jest śliczna.

Proszę o radę jaki rozmiar opon.felg 19" maksymalnie mogę sprezentować mojej buni.Tzn zeby nie było jaikis dziwnych obtarć lub cosik podobnego.

Dzieki za wszelkie rady

Pozdrawiam

Opublikowano

245/35/19 na przód, a na tył albo to samo albo 275/30/19, w zależności jaką szerokość felgi sobie wybierzesz. A czy nie będzie obcierać to jeszcze zależy jakie odsadzenie będą miały felgi.

Powiedz jeszcze gdzie są w PL takie dobre drogi, gdzie jazda na 19" jest możliwa. :)

Jakie masz felgi w tej chwili? Planujesz obniżać? Bez obniżenia na 19" to może wyglądać jak wóz drabiniasty.

Opublikowano

Witam

Dzięki za wszelkie rady.Czy 19" zakładam beż zadnych dystansów ?.

A tak w sprawie zdjęc z podanego linku, No wyglada pieknie.E39 ma bardzo ładną linię a do tego ładne kółka.Całość suuuper :cool2: .

A co do wzoru felg to właśnie taki chce założyć.

A co się ma do dróg, to oczywiście w PL praktycznie ich nie ma , no ale to nie znaczy że nie mozemy mieć ładnych samochodów.

Zresztą przy mojej jeżdzie średnio około 700-900 km miesiecznie to chyba nie bedzie taki problem.

Pozdrawiam

Opublikowano
Ja robię 5000km rocznie, a na wcześniejszym moim E34 miałem załozone 16" 225/55 i jeżdżąc w koleinach, i po trasach, którymi jeżdżą tiry trzeba kierownicę trzymać mocno, podejrzewam, że jazda na 19" i szerokich gumach jest niezłym wyzwaniem. Według mnie 17" i szerokość 245 jest wystarczająca na polskie realia, a i tak samochód będzie wyglądał przyzwoicie. Ale to jest tylko moje zdanie :wink:

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano

Witam

Napewno prawdą jest że jazda na 19" jest inna niz na 16".Ale kto powiedział że wszystko przychodzi łatwo.Wszystko ma swoją cenę.Jednak myslę że za wygląd auta jaki dają felgi 19" warto się troszeczkę posiłować z kierownicą, przecież do jej trzymania nie bedą potrzebna dwie lub więcej osób, no ale jak juz tu napisano nasze opinie są subiektywne i każdy ma prawo do swojej.

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam

Dzięki za wszelkie rady.Czy 19" zakładam beż zadnych dystansów ?

To zależy już od szerokości i odsadzenia (ET) konkretnej felgi, którą masz zamiar kupić. Jeśli te wartości są takie, jakich wymaga e39, to nie trzeba dystansów.

Pozdr.