Skocz do zawartości

[E36] Pompa paliwa 1.8 TDS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich serdecznie

Osatnimi czasami miewałem częste problemy z odpalaniem samochodu, albo nie pokazywało mi świecy żarowej albo trzeba było długo kręcic i nie było to wcale zależne od poziomu paliwa, choć jak mam 15-20L to mi silnik nawet gasł podczas jazdy !

Postanowiłem się za to wziąść i oddałem samochód do mechanika.

Dowiedziałem się że to jest ta pompa właśnie i czekam aż ją gdzieś znajdą bo podobno ciężko ze znalezieniem tego. Samochód mam rozebrany i czekam do poniedziałku bo wtedy mają to mieć dopiero (dziś jest piątek)

Czy ktoś może się orientuje jaka może być cena tej pompy lub ma możliwośc coś takiego załatwić i za ile. Bo niewiem jak to wyjdzie.

Tą co mam mieć ma kosztować 450-500zł i ma być nowa.

Mam jescze jedno pytanie, bo dziś rano robiłem kilka rzeczy w zawieszieniu bo mi stukało z tyłu - były podejrzenia że to simmerblock ale jak pojechałem do zakładu to co innego mi powiedzili.

A natomiast: Wymienili mi 2 Odboje tylne z osłonkami i 2 górne poduszki na amortyzator. Stukanie ustąpiło i skasowali mnie na 250zł :o

Lekko sie zszokowałem że takie drobnostki tyle mogą kosztować - czy nie zdarli ze mnie?

Zaznaczam że jest to mój pierwszy samochód który sam utrzymuje serwisuje itd. więc dlatego takie pytania :oops:

Dzięki za każdą pomoc!

Edytowane przez mek

Bayerische Motoren Werke

Moja 328i :) i na 328i.org

Opublikowano
Właśnie czy zimny czy ciepły to niema i tak znaczenia, jak było mniej paliwa to wtedy słabo palił a ostatnio już nawet przy połowie zbiornika trzeba było długo kręcić.

Bayerische Motoren Werke

Moja 328i :) i na 328i.org