Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Wszystkich, jestem od niedawna posiadaczem Bmw e36 325i coupe i do dzis niemialem z nia problemu. miesiac temu nabijalem klime bo niebylo wogole gazu i po nabiciu chodzila swietnie aż do dzis :( kontrolka zaswieca ale nic sie niedzieje. Poczytalem forum i wiec ze zaraz mi napiszecie ze gaz uciekł, ale cos innego mnie tkneło, pare dni temu po burzy w nocy rano poleciała mi woda na nogi (wiecmoglo sie cos zalac) i po glebszym nasłuchu nieslysze "pykania" w panelu a byl, aha na bezpieczniku (pod maska) od klima niema napiecia :( poradzicie cos??
Opublikowano
kurde może ale niewiem który to :( zdjełem osłone nad nogami i jest tam ich troche. aha w rozspisce bezpieczników mam "klimaanlage 16,20,23" to sa 3 bezpieczniki od klimy?
Opublikowano
prawdopodobnie nie tylko w roznych modelach rozne zastosowanie a opis standartowy a jak niemasz napiecia na bezpieczniku to z zlej strony szukasz gdyz napiecie idzie przez bezpiecznik do klimy a nie odwrotnie problem jest z pradem do bezpiecznika mozesz sprobowac dac na bezpiecznik + bezposrednio z akumulatora po przez slabszy bezpiecznik w razie zwarcia i sprawdzic czy wtedy klima ruszy jezeli tak to juz nasz odpowiedz napisz co bylo przyczna jak ja usunoles
Opublikowano
dzis rano wpadlem na pomysl zeby wlaczyc silnik i podac na krotko +12v na sprezarke, ale niestety niezaczelo wiac chlodem :( moze nietedy droga. sprobuje jeszcze z podac tego plusa na bezpiecznik (tak jak radzil kolega wczesniej) tylko ze niewiem na ktory bezpiecznik bo w opisie bezp. sa podane trzy (16,20,23)
Opublikowano
wczoraj jednak cos zle mierzylem, napiecie mam na kazdym bezpieczniku, do tego czujnika w skraplaczu ida 4 przewody i na 3 jest tez +12V a na dzwartym nic (na sprezarce tez nic). jednak tego "pykania" nieslysze kolo panelu, tam gdzie wtedy polala sie woda tez sa przekazniki, czy ktos wie gdzie jest przekaznik od klimy?? :?
Opublikowano
zdjelem pokrywe nad nogami i niewidze tam zadnych wielkich skutków zalania a przekaznikow jest za duzo zeby zgadywac ktory to od klimy :( w srode jade do mechanika niech sprawdzi cisnienie w układzie ale cos mi sie wydaje ze problem tkwi gdzie indziej (klima podla zaraz bezposrednio po tym zalaniu)
Opublikowano
sprawdz sobie sam czy masz cisnienie - na wezach masz zaworki takie jak w oponie - wcisnij tloczek i uslyszysz na pewno ze cos jest :) pozdrawiam.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D