Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam małe pytanie dotyczące działania klimy w autku. Mam 2 litrowy silniczek M50 i nie wiem czy instalacja klimy działa prawidłowo czy tez nie. Ogólnie klima chodzi dobrze ale jest jedna chyba usterka, gdy włączy się sprężarka słychac dziwny dźwięk, tak jakby coś tarło/huczało, moc fury od razu spada, a po wyłączeniu sprężarki wszystko wraca do normy.

Czy rzeczywiści po załączeniu sprężarki powinno coś tam huczec? to jest normalne?

Michał

Opublikowano

Cześć,

nie chcę cię martwić ale chyba będziesz miał do wymiany sprzęgiełko sprężaki, u mnie było to samo. po jakimś czasie nawet jak nie włączałem klimy strasznie hałasowało, obyś nie miał sprężąrki seiko bo ja do swojej pół roku szukałem części.

pozdrawiam

Opublikowano
Cześć,

nie chcę cię martwić ale chyba będziesz miał do wymiany sprzęgiełko sprężaki, u mnie było to samo. po jakimś czasie nawet jak nie włączałem klimy strasznie hałasowało, obyś nie miał sprężąrki seiko bo ja do swojej pół roku szukałem części.

pozdrawiam

sprzęgiłko to bajka ! kompresor ledwo zipie. :mad2:

Opublikowano

Raczej mam sprężarkę firmy Nippondenso, jeszcze do tego dochodzę, jak wymontuję to będę miał 100% pewne.

Byłem dzisiaj w warsztacie beem i odrazu hasło - do wymiany sprężarka. Hmm może cos pokombinuje, w Łodzi namierzyłem firmę które regeneruje ten typ sprężarek i praktycznie chyba do wszystkich modeli, chyba się skuszę bo nowa to ok 300 Euro.