Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jakiś czas temu kupiłem oryginalne CD do mojej coupe i chodziło wysmienicie. Czyta płyty oryginalne jak i wypalane nie przeskakuje na dziurach. Problem jednak zaczoł pojawiać się z wyświetlaczem. Poczatkowo brakował kilku pikseli w dolnym prawym rogu co trochę denerwowało. Po ściągnięciu panela w radiu zauwazyć mozna było ingerencję jakiegoś mechanika i brak 2 szt. śrubek przytrzymujących płytkę wyświetlacza. Mało myśląc dobrałem odpowiednie śrubki i przykreciłemj. Wszysko poskładałem i jakiś czas było ok. No niestety zaczeły znikac kolejne sgmenty które pojawiały się gdy delikatnie nacisneło się wyświetlacz. Poczytałem trochę literatury i okazało się że winę za brak kontaktu ponosi elastyczna gumka między płytką a wyświetlaczem i że po jej przeczyszczeniu np. spirytusem i dociśnięciu powinno wszysko grać i tak zrobiłem w nadzieii że ożywi to wyświetlacz. Niestety teraz wyświetlacz nie kontaktuje wogule. Gdy delikatnie ruszam wyświtlaczem - przejadę palcem to na chwilkę pokazują się sgmenciki na wyświetlaczu i znikają.

I moje pytanie, czy można dokupić sam ten elastomer łączący, jezeli tak to jak go przykleić na co aby był kontakt. Moze da się zastosowac coś innego zamiast tej gumki np. jakąs taśmę aby połaczyć te dwie rzeczy.

Szukałem wiadomości na formu i nie tylko ale klapa nic konkretnego nie znalazłem.

Jeżeli miał ktoś podobny sposó i poradził sobie z tym sam to proszę o jakies informacje. Pewnie i tak nie obejdzie się bez jakiegos magika.

Pozdrawiam

BMW to pełnia życia.
Opublikowano
Czytałem wszyskie te tematy, niestety jeden dobrze opisany z zegarami w e38 dotyczy pikseli w zegarach a tam wyświetlacz jest montowany za pomoca taśmy przewodzącej z płytką a u mnie jest gumka elastomer i ona się odkleiła od płytki i wyświetlacz i pmimo że załozy się ją róno i nawet delikatnie się podłozy przy składani aby było dociśniete - wyświtlacz - gumka i płytka ti i tak nie pokazuje nic. Reaguje jedynie jak przejedzie się po wyświtlaczu palcem to wówczas kontaktuje. Gdzie mozna kupić taka taśmę łącząca wyświetlacz z płytka zastapł bym tą tasmą ten nieszczęsny odkleiony elastomer. czy w sklemie z elektriniką dostanę coś takiego?
BMW to pełnia życia.