Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Słyszalem ze jak byla robiona uszczelka pod glowica to trzeba pozniej planowac glowice? Jesli sie jej nie splanuje to jakie sa tego skutki?I jakie sa skutki jesli jest do zrobienia uszczelka pod glowica? Co sie dzieje z silnikiem?
Opublikowano
Planowanie glowicy to wyrownywanie jej powierzchni ktora przylega do uszczelki ... Przy kazdej wymianie uszczelki pod glowica (jesli nastapila potrzeba wymiany to oznacza ze auto sie zapewne grzało ) wymagane jest planowanie głowicy aby uniknac zakladania nowej uszczelki na krzywa glowice ... Jesli tego nie zrobiles moze sie okazac ze wymiana nic nie pomoze ... Dziwi mnie ze mechanik ktory Ci to robil nie zwrocil na to uwagi - jest to podstawowa sprawa a koszt w granicach 60zl.
Opublikowano
tzn wlasnie nikt mi jeszcze nic nie robil.Tylko wlasnie mam 525i i zero totalne zero mocy na jedynce ledwo piśnie biedula.No i wlasnie mam zamiar wymiec ta uszsczelke.I mam prozbe czy ktos mogl by podac cene takiej operacji? chodzi mi o wymiane tej uszczelki.
Opublikowano
ja na twoim miejscu pojechałbym na komputer i niech sprawdzą po kolei sonde przepływomierz pompę paliwa i cewki zapłonowe i na 100% to jedna z tych rzeczy natomiast co do głowicy to trzeba sprawdzić czy nie są wypalone gniazda zaworowe i przesto może nie palić na jeden gar sama wymiana uszczelki nic nie da to tylko nie potrzebny koszt
Opublikowano
Aha ok.Dziękuje wszystkim ktorzy udzielili sie :) I jest moze ktos z Bialegostoku kto mogl by mi doradzic gdzie najlepiej z tym jechac? tzn do jakiegos mechanika ktory zna sie na BMW :)