Skocz do zawartości

[E32] PROBLEM z zegarami 750il

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Wiem, że może powtarzam się, ale u mnie objawy są inne. Po przekręceniu kluczyka w pozycję 2 nie działają mi zegary od paliwa i od temp. płynu w chłodnicy. Pozatym wyświetlacz komunikatów, załączonego biegu i licznik kilometrów pulsuje. widać tylko puste pola i niczego nie można odczytać. Przy jeżdzie słychać było GONG cały czas, teraz już nie. Czy to te kondensatorki w desce wskażników czy szukać może innej usterki. Brakuje mi jazdy moją BAWARKĄ! POMÓŻCIE!
Opublikowano
Koleżko dopiero odczytałem twoją odpowiedż, nie było mnie. Nie wiem czy w E32 można zrobić test zegarów. jeśli znasz sposób napisz. wielkie dzięki za odpowiedż. czekam
Opublikowano

Witam!!

O ile dobrze pamietam to w e32 da sie zrobic test zegarow.Wciskasz i trzmasz wcisniety przycisk przy licznikach(nie ten do kasowania km,ten drugi) i przekrecasz zaplon.To chyba jakos tak dziala.Najlepiej bedzie jak sobie jeszcze poszukasz.

Pozdrawiam

Zapraszam na forum uzytkownikow Diesla

http://www.bmw-diesel.pl