Skocz do zawartości

"tuleja kulowa" wahacza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanko.

Na pewno można dokupić do wahaczy te tuleje metalowo gumowe (Bo sam kupiłem) ale można jeszcze oddać wahacz do regeneracji w związku z elementem kulowym i tam wymieniają tą tulejkę z "łbem" nazwijmy to, czyli z drugiej strony wahacza.

Mam dostęp do prasy i sam bym sobie to zrobił, bo nie ufam fachurom a na pewno nie tym u których byłem i oglądałem ich prace w tym zakresie.

Czy macie może jakieś namiary gdzie można kupić te końcówki wahaczy? nigdzie nie mogę tego znaleźć, może ktoś ma dostęp do tego typu części?

proszę o namiary.

Chyba muszą być gdzieś dostępne bo ci od regeneracji skąd by je mieli??

A i proszę może o podanie fachowej nazwy :D

obecnie Alfa 156 GTA SW
Opublikowano
Irek ja bym się na Twoim miejscu nie bawił w takie coś bo to się nie kalkuluje.Dzisiaj ceny zamienników są na tyle tanie ze za 70 zł mozna kupić cały kompletny wahacz ze sworzniem i tulejką.
Opublikowano
  • Autor

Tak z tym że takie zamienniki mają krutką karierę. rozmawiałem z ludźmi krórzy kupili właśnie po 70-90 dych i po kilku miesiacach przeprosili się ze starym i go regerenowali.

ja płaciłem za tuleje metalowo gumowe dowachaczy po 50 zł - mają dorównywać trwałościa orginałom i teaz chcę zrobić jeszcze tą drugą stronę.

Dlatego olę zrobić to w ten sposób, no może się mylę. w takim razie czekam na wyprostowanie. :8)

obecnie Alfa 156 GTA SW