Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jeszcze jedno...na wolnych obrotach na postoju, często skaczą mi obroty, to znaczy od czasu do czasu spadają o jakieś 100-200 obr/min. Co może być tego przyczyną? Na komputerze w BMW nie wykazało żadnego błędu...
Opublikowano
Witam ! Mialem podobny problem, diagnostyka tez nic nie wykazała. Ale odkąd zaczołem tankowac Diesel Ultimate na BP po jakims czasie wszystko wróciło do normy. Tak było przez rok czasu, kiedy to dwa tyg. temu zatankowałem na Aralu w niemczech normalnego Diesla i znowu mi sie to zaczeło dziac. Tak wiec wnioskuje ze moze to byc wina paliwa, a byc moze to tylko dziwny zbieg okolicznosci ( ale czy trwał by on az rok czasu ) Radze, tankuj przez jakis czas lepsze paliwo ( ponoc Ultimate czysci cały układ, oby to była prawda ) i zobaczysz czy cos sie zmieni. Pozdrawiam.
Opublikowano
Coprawda mam benzyne 316ti, ale i tak tankuję zawsze naBP i tylko ultimate, a obroty jak spadały, tak spadają...nie mam pojęcia z czym to może być związane. W BMW powiedzieli, że często zdarza się to w kompaktach 316ti, ale przyznam, że troche to irytujące.
Opublikowano
sprawdz czy na wylaczonej klimie tez ci tak szarpie, u mnie bez klimy jest ok, wiec u mnie to od sprezarki...
Opublikowano
sprawdz czy na wylaczonej klimie tez ci tak szarpie, u mnie bez klimy jest ok, wiec u mnie to od sprezarki...

:cool2:

zobacz tez, czy masz podobne wahniecia (tzn ten sam zakres obrotow) gdy ruszysz kierownica i zaczyna dzialac wspomaganie