Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem właścicielem TDS z 93 roku od 2 miesiecy. Napełniłem na nowo klime i jak dotąd dzialał bez zarzutu. No i wczoraj wsiadamdo auta a tam z 40 stopni. No to cyk odpalam auto, ruszam i włączam klime. A tu nic. Powitrze leci jakby jeszcze cieplejsze. Dodatkowo tak mi się wydaje słyszę jakieś dodatkowe syczenie w okolicy dużego nawiewu na desce.

Co to może byc? :mad2:

Opublikowano (edytowane)
Witam

Jestem właścicielem TDS z 93 roku od 2 miesiecy. Napełniłem na nowo klime i jak dotąd dzialał bez zarzutu. No i wczoraj wsiadamdo auta a tam z 40 stopni. No to cyk odpalam auto, ruszam i włączam klime. A tu nic. Powitrze leci jakby jeszcze cieplejsze. Dodatkowo tak mi się wydaje słyszę jakieś dodatkowe syczenie w okolicy dużego nawiewu na desce.

Co to może byc? :mad2:

A sprezarka sie kreci? Moze jakis wyciek masz z ukladu? podjedz na badanie szczelnosci ukladu do fachowca zajmujacego sie ukladami klimatyzacji.

P.S. Witam serdecznie pucczanina :) W naszym miescie fachowca od klimy niestety nie ma...

Edytowane przez lieder_r
Opublikowano

Standard niestety w BMW, czyli ja podejżewam, że masz nieszczelną chłodnice klimy, skoro pochodziła po napelnieniu! Pompa raczej sprawna, skoro slyszales syczenie.

Stawiam na chłodnice klimy, czyli ok 420zł nowa + wymiana jakąś 100 i ponowne nabicie 200zł.

Pozdrawiam

Będziesz Miał Wydatki