Skocz do zawartości

Brzęczenie w wydechu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Członkowie klubu

Panowie

w E38 mam brzęczenie w układzie wydechowym

słyszałem , że to się naprawia , że w e38 są podwójne rury i jedna w środku telepie o drugą podczas jazdy.

Słyszałem , że trzeba rozpruwać rury i podspawywać ale kurde gdzie ja to mogę zrobić....????

Podjadę nawet do 100 km od Wa-wy aby ktoś mi to zrobił i wiedział o czym mówię

Póki co tłumikowcy patrzą na mnie jak na imbecyla i pytają co ja od nich chcę .

Twierdzą , że układ jest szczelny a brzęczenie to na pewno powodują katalizatory ( są założone zamienniki ale na oryginałach też brzęczało )

Pomocy :mad2: :mad2: :mad2: :mad2:

Proszę o opinie na temat brzęczenia ( jest na zimnym podczas postoju po kilku minutach już nie słychać na postoju , potem podczas jazdy pomiędzy 2,5 - 3,5 tyś obrotów )

Pozdrawiam

Mario

Opublikowano
być może ze wcale nie brzęczy tłumik ani katalizator tylko blaszane osłony, ja miałem tak samo i okazało sie za ta nieszczęsna cienka blacha brzęczy wpada w rezonans przez dotyk do wydechu bądź katalizatora bo jest ona na całej długości gdzie styka sie układ wydechowy z podwoziem.
Opublikowano
Mario, widze, ze przechodziles identyczna droge jak ja. Cos brzeczy - wszyscy twierdza, ze to katalizatory. No to wymieniam na zamiennik i ... dalej brzeczy. Madry POlak po szkodzie. Tu na forum doczytalem o tych podwojnych rurach. Podjechalem do pierwszego z brzegu tlumikarza (tego na tylach Powazek gdzie chyba kiedys byl MCars czy cos takiego) i przestalo brzeczec. Tylko, ze jego nie polecam - skasowal mnie skandaliczne 300 zlotych. Moim zdaniem kazdy przecietnie lotny spec od tlumikow usunie te halasy.
Opublikowano
  • Autor
  • Członkowie klubu

Oskwil

co do identycznej drogi ..... i też moją poprzednią Beemką było e 34

Pozdo

Mario