Skocz do zawartości

Problem z ABS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!! Jak juz wyzej wspomniałem mam problem z ABSem. zmianiałem amortyzator przedni prawy nie chciał wejsc w piaste i i stukałem po niej młotkiem. Myslicie ze od tego mógł zepsuc sie czujnik??? Prosze o pomoc.javascript:emoticon(':modlitwa:')

javascript:emoticon(':modlitwa:')

Opublikowano

Opisz dokładniej o co chodzi? Wcześniej działał, sprawdzałeś czy Ci się wydaje? Świeci się ABS na desce czy nie?

P.S. Dopisz w opisie czy masz E30 czy E36, łatwiej bedzie cokolwiek powiedzieć

Pozdro

"Przyspieszenie, to ciekawy sposób na pokonanie odległości pomiędzy zakrętami"
Opublikowano
  • Autor
Witam. wczesniej działał bez zarzutu. abs sie nie swiecił. jak włozyłem amortyzator kontrolka zaczeła sie swiecic. jak włacze zapłon to w pewnym momencie tak delikatnie zamruga i jak przestanie to słychac jak by jakis taki krótki dzwiek z pod maski. wyjmowałem czujnik z koła czysciłem go, ruszałem tym czujnikem i kablem. sprawdzałem bezpieczniki. nie wiem co moglo sie stac. moje bmw to 325 e-36.
Opublikowano

Powodów może być dużo, to że "waliłeś" młotkiem nie musi być wcale odpowiedzialne za "zdechnięcie" ABS. Może się powtarzam w swoich postach, ale może podłącz się pod diagnoste...bo tak to cieżko jest wyłapać usterke, co innego mechanika, tu można łatwiej dojść co i jak, a elektronika czasami rządzi sie swoimi prawami.

A może reset kompa pomoże?

P.S.

Jak kiedyś zakopałem się w błocie, jak wyjechałem po 15min. zaświecił mi się ABS, ale jak samochód postał wyłączony przez noc to mu przeszło :duh:

Pozdro

"Przyspieszenie, to ciekawy sposób na pokonanie odległości pomiędzy zakrętami"
Opublikowano
  • Autor
podłaczyłem sie pod kompa. pokazuje ze cos z czujnikiem. podejzewam ze kabel mógł sie przerwac. jutro zobacze.