Skocz do zawartości

Komputer i zegary. Prosze o pare wyjaśnień. POMOCY!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Kupiłem se BMW 530 z 1988 roku. Auto jest sprowadzone z niemiec i nie do końca wiem o co chodzi.

1. Chodzi o zegary licznik przebiegu stoi w miejscu,ciągle pokazuje to samo a dzienny chodzi ok. Co może być tego przyczyną?

2. Podświetlenie tego licznika praktycznie nie działa chodzi tylko o żarówke? Jeśli tak to jak to rozebrać bo z wymiana se poradze :D

3. Komputer pod zegarami Zapala sie raz na jakiś czas i pokazuje godzine. Jak to włączyć na stale? Lub co moze być tam wyświetlane?

3. Pod wajchą przy kierownicy tą od wycieraczek jest jakaś mniejsza do czego ona służy?

4. Chodzi o komputer pokładowy ten nad panelem klimatyzacji. NIe wiem do czego służą te przyciski np. typu "Limit" itp.Moze ktos ma dokladne objaśnienie? Bo jest ich tam sporo...

Prosze o Pomoc jeśli ktoś coś wie....

:(

Opublikowano

Witam

Wiem juz wiele wiecej niz wtedy gdy pisalem poprzedni post. Wszystko wyczytalem na forum no i oczywiscie zarwalem pare nocy :))

Ale mam jeszcze pytanie czy ma ktos instrukcje do 530 w wersji elektronicznej?

No i nie moglem nigdzie znalesc na forum nic co do tego licznika przebiegu ktory sie zatrzymal w miejscu. i chciałbym sie tez tylko dowiedzieć do czego służy dzwignia pod ta od wycieraczek.

Jezeli ktoś wie to prosze napiszcie bo nie chce mi sie wierzyc ze nikt nie wie..

Opublikowano
a a dzwignia to czasem nie tempomat czy tym podobne ustrojstwo :)

ta dzwignia chodzi gora-dol i prawo-lewo i przejrzalem wszystko i obojetnie co bym wlaczyl w kompie to na nic nie reaguje...

Opublikowano
ta dzwigienka to na 100% tempomat no ale tego na postoju nie sprawdzisz

Jesli to tempomat to jak go włączyć?? NIe mam żadnego przycisku i nie świeci mi sie na zegarach ikona zagarka. Postaram sie dzis wjkleić zdjecie moze to wszystko wyjasni

Pozdro

Opublikowano

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img404.imageshack.us/img404/3574/instrukcjae34062kp3.jpg

mam nadzieje że pomogłem...pozdro

Opublikowano
Witam ponownie. Niestety nie sprawdzałem tempomatu w miejscu :mad2: w czasie jazdy nic nie działa nic reaguje. Czy poprostu moze moze byc sama dzwignia a samego tempomatu moze nie byc?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

probowalem na wszystkie sposoby i w zaden sposob nie dziala !!! wogole nic sie nie wlacza i nic nie pokazuje. No i jak pisaliscie wczesniej w miejscu tez nie dziala :mad2: :lol:

Jak sprawidzic czy wogole jest on zainstalowany?

a moze jest on odlaczony w jakis spsob??