Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Prosze o pomoc w sprawie zawieszenie w mojej buni. Jest to e30 324td 88r prawdopodobnie mam pakiet m technik. sprawdzalem z faktura zakupu w salonie jest zaznaczone sport paket. Posiadam dokladke zderzaka przod sojlerek na tylnej klapie i kierownice trojramienna skorzana. Zawieszenie tez nie wyglada na serie jest wyraznie nizsza niz inne e 30. Z tego co wiem poprzednie wlasciciel zdemontowal amortyzatory a byly tam bilstein b6 czy b8 wlasnie z pakietu M nie wiem dokladnie wiec prosze nie smiac sie...Teraz z przodu jest sachs a tyl delphi tak ja kupilem ale nie wiem czy oleje czy gazy. Przymierzam sie do wymiany zawieszenia z tylu tzn amortyzatory i jezeli trzeba bedzie to wszelkie tuleje i gumy nie wiem co tam sie dokladnie na to sklada. Sprezyny ogladalem maja kolor czarny ale na kazdym zwoju jest niebieska plamka znajomy pracujacy kiedys w serwisie bmw powiedzial mi ze to oznacza ze sa to sprezyny wlasnie sportowe. Do rzeczy. Jakie amortyzatory mam kupic? W gre wchodza tylko gazowe. Jezeli sa to sprezyny nizsze to czy moge tam wlozyc amorki standardowe z tymze gazowe? Chcialbym zeby autko mialo jednak odrobine komfortu bo jest juz dosyc twarde. Co mi sie jednak podoba :) Czy odrazu wymienic te gorne poduszki amorkow sa tam chyba tuleje na wachaczach 2? łączniki stabilizatora tez? Chciałbym to wszystko wymienic za jednym zamachem. Zauwazylem ze ciacha mi opony od wewnatrz szczegolnie strone lewa gdzie jest bardziej amorek wybity. Nie wiem czy ustawia sie kąty z tyłu?

Prosiłbym o wyczerpująca odpowiedz na moje pytania bo chce to jak najszybciej zrobic. Zastanawiam się na kayabami lub tez widzialem sa gt cupline? na bilsteiny mnie nie stac :) bynajmniej nie teraz a autko chce do wakacji doprowadzic do stanu idealnego :) pozdrawiam i z góry dziekuje

Opublikowano

olejowe wybij sobie z glowy, szukaj tylko gazowek (olejowo gazowe) .

ciacha ci opony bo autko jest troche obnizone a w e30 czym bardziej obnizone to robi sie negatyw czyli kola stoja tak // \\

poduszki tez wymieniaj bo to groszowa sprawa.