Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Szanownie Grono Forumowiczów

Czy sprawna maglownica ( listwa ) może mieć luzy ale nie w lini wzdułuż listywy zębatej ale na boki czyli w poprzeg listwy poruszając listwą w kierunku przodu i tyłu auta ?

Z maglownicy olej nie wycieka.

Dziuęki za odpowiedzi.

Pozdrawiam

Opublikowano
Co do charakterystyki luzów to Ci nie pomogę, ale gdybyś potrzebował magla to mam w bardzo dobrym stanie. Pisz na PW.

PZDR :)

GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :dance:

http://img171.imageshack.us/img171/9086/2fn2.jpg

Opublikowano

Maglownica sprawna nie powinna mieć żadnych luzów

Najlepiej sprawdz przy zgaszonym silniku wykonując szybkie ruchy kierownicą lewo prawo Jeżeli słychać stuki to magiel do regeneracji

Opublikowano

Witam

Co ciekawe żadnych stuków nie ma, olej nie wycieka w żadnej ilości.

A luzy jednak są.

Spekuluję iż moje problemy z prowadzeniem auta po wymianie amorów i sprężyn wiążą sie albo z tarczami + opony albo z luzami maglownicy.

Jeżeli po wymianie tarcz i opon na nowe , dalej będzie kibel z prowadzeniam auta przy ustawionej zbieżności to winna jest maglownica.

Co ciekawe przed wymianą amorków i sprężyn w warsztacie auto nie jeżdziło jak chciało, więc nadal spekulując może i maglownica została wymieniona na gorszą oczywiśćie!! przez .... .

Niedługo się okaże i wtedy napewno podzielę się tymi wrażeniami na forum oraz podam gdzie takiej naprawy mi dokonano wraz z niezleconą wyminą magla.

Na teraz nie mam jeszcze podstaw aby kogokolwiek oskarżać.

Jednak wiem jedno że w naszym kraju baaaaaaaaaaaaaardzo trudno dorwać dobry warsztat gdzie człowieka nie walą w rogi i nie myślą że każdy klient to idiota.

A chyba dobrym wyjściem jest oznaczenie co ważniejszych podzespołów oraz bezczelne patrzenie mechanikowi na łapy.

Jak mechanik jest ok to nie będzie miał chyba nic przeciw.

Żyjemy niestety w kraju mechaników oszustów, poza pewnymi wyjątkami oczywiście, żeby nie urazic uczciwych mechaników.I tu właśnie urażeni powinni się czuć mechanicy którzy oszukują klientów.

Czy ktoś ma dobrą metodę na mechanika-oszusta poza napiętnowaniem na forum ??

Pozdrawiam