Skocz do zawartości

Maglownica i jej luzy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Szanownie Grono Forumowiczów

Czy sprawna maglownica ( listwa ) może mieć luzy ale nie w lini wzdułuż listywy zębatej ale na boki czyli w poprzeg listwy poruszając listwą w kierunku przodu i tyłu auta ?

Z maglownicy olej nie wycieka.

Dziuęki za odpowiedzi.

Pozdrawiam

Opublikowano
Co do charakterystyki luzów to Ci nie pomogę, ale gdybyś potrzebował magla to mam w bardzo dobrym stanie. Pisz na PW.

PZDR :)

GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :dance:

http://img171.imageshack.us/img171/9086/2fn2.jpg

Opublikowano

Maglownica sprawna nie powinna mieć żadnych luzów

Najlepiej sprawdz przy zgaszonym silniku wykonując szybkie ruchy kierownicą lewo prawo Jeżeli słychać stuki to magiel do regeneracji

Opublikowano
  • Autor

Witam

Co ciekawe żadnych stuków nie ma, olej nie wycieka w żadnej ilości.

A luzy jednak są.

Spekuluję iż moje problemy z prowadzeniem auta po wymianie amorów i sprężyn wiążą sie albo z tarczami + opony albo z luzami maglownicy.

Jeżeli po wymianie tarcz i opon na nowe , dalej będzie kibel z prowadzeniam auta przy ustawionej zbieżności to winna jest maglownica.

Co ciekawe przed wymianą amorków i sprężyn w warsztacie auto nie jeżdziło jak chciało, więc nadal spekulując może i maglownica została wymieniona na gorszą oczywiśćie!! przez .... .

Niedługo się okaże i wtedy napewno podzielę się tymi wrażeniami na forum oraz podam gdzie takiej naprawy mi dokonano wraz z niezleconą wyminą magla.

Na teraz nie mam jeszcze podstaw aby kogokolwiek oskarżać.

Jednak wiem jedno że w naszym kraju baaaaaaaaaaaaaardzo trudno dorwać dobry warsztat gdzie człowieka nie walą w rogi i nie myślą że każdy klient to idiota.

A chyba dobrym wyjściem jest oznaczenie co ważniejszych podzespołów oraz bezczelne patrzenie mechanikowi na łapy.

Jak mechanik jest ok to nie będzie miał chyba nic przeciw.

Żyjemy niestety w kraju mechaników oszustów, poza pewnymi wyjątkami oczywiście, żeby nie urazic uczciwych mechaników.I tu właśnie urażeni powinni się czuć mechanicy którzy oszukują klientów.

Czy ktoś ma dobrą metodę na mechanika-oszusta poza napiętnowaniem na forum ??

Pozdrawiam