Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich mam problem z moja e30 1,6i m40 mianowicie ostatnio zrobiem maly remoncik oddalem fure do mechanika wymienil mi on uszczelke pod glowica walek rozrzadu i dzwigenki. po tym remacie moje bmw strasznie zle jezdzi na bezynie jak i na gazie na kturym przejechalem dopiero 10tysi szaleja obroty jak jest zimna i ja odpale to przez jakies 3-5 minut trzyma 1500-1700 obrotow a jak sie rozgrzeje to w momecie jak ja przegazuje to obroty spadaja do okolo 500 a pozniej szaleja przez chwile wzakresie 600-1100 i stabilizuja sie na na 600 ostatnio to minawet zaczela gasnac jest to dosc irytujace bo za kazdym razem jak wrzucam luz to sytuacja sie powtarza. Caly dolot mam czysty i szczelny, silniczki krokowe zeby dwa naraz padly to w to niewierze moze jest zle wyregulowany bieg jalowy albo walniety przeplywomniez albo jeszcze cos innego co mi do glowy nie przyszlo jezeli wie ktos co to moze byc to z gory dziekuje za cenne porady
Opublikowano

Czesc

Sprawdz TPS i zobacz jak jest ustawiona na jalowych przepustnica/ma byc zamknieta/Regulacja srubka oporowa dzwigni.

Moze byc tez dodatkowow padnieta pompa paliwa,ale to na koncu.

Generalnie ,to na forum jest encyklopedia w tym temacie,wiec sprobuj skorzystac z opcji :search:

pozdrawiam

Opublikowano
dzieki za rady jezeli mozesz to napiszcie mi co to jest ten tps no i w moim przypadku to z ta pompa paliwa to raczej nie bo i na pb i gaz jest to samo. noi zastanawia mnie dlaczego jak odpale zimna fure to ma 1600 obrotow
Opublikowano

Czesc

ale jestes leniwy :P wszystko masz na forum1

TPS,to czujnik plozenia przepustnicy/na osi przepustnicy ,pod naia/.

Ma 1600 obrotow,bo pewnie masz ja otwarta.

pozdrawiam