Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak masz 318is mtechnika II to sprawdz czy masz cienki golen czy gruby i po klopocie. chodzi raczej o to ze masz twardsze wsadzone amory i na takie musisz wymienic.

w swoim ISie mialem grube golenie i wymienialem na zwykle zolte gazowe amory .

Opublikowano

Sprawdzilem mam kolumne 51mm czyli grubą. Czyli moge założycz amory zwykłe takie jak do grubej kolumny?

Jak się to sprawdziło, zwykłe nie są trochę dłuższe?

Mam z tym problem objechałem wszystkie hurtownie (fota, inter-cars, jc auto) i znależli tylko Sachsa po 650zł za sztukę, to lekka przesada.

Bazowałem na numerach katalogowych oryginału. Nie są w stanie powiedzieć czy inne pasują. Jak słyszą M-technik to robią wielkie oczy i szukają po oryginale.

Opublikowano

w takim razie masz grube golenie tak jak ja mialem i szukaj tylko gazowych( gazowo-olejowych) a nie olejowych.

olejowe sa wyzsze i nie pasuja do sportowych sprezyn.

mtechnika masz w nazwie bo pewnie sa tez grubsze i nizsze sprezyny i inne dodatki .

Opublikowano

Spręzyny są bankowo krótsze i grubsze.

Sprawdzałem w katalogu po numerach to jest pełny M-Technik w zawieszeniu.

Oprócz tego kierownica, gałka M, fotele kubełki z wysuwanym siedziskiem, czarna podsufitka i lusterko wsteczne z lampkami soczewkami do dołu.

Podsumowując - mogę kupić amory jak do zwykłego zawieszenia 51mm ale gazowe?