Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie czy da sie zdjac miske bez wyciagania silnika bo prawdopodobnie poszła panewka :( i chciałbym to sprawdzic ale niechcialbym wyciagac silnika i czy da sie wymienic panewki bez wyciagania silnika
Opublikowano
WITAM.PANEWKI OK 200 - 300 ZŁ ALE TO MOŻE NIC NIE DAĆ BO WAŁ JUŻ MOŻE BYĆ WYTARTY I ZMIENISZ PANEWKI I NIC , WIĘC LEPIEJ WYJĄĆ SILNIK WYMONTOWAĆ WAŁ I DAĆ DO SPRAWDZENIA JAK BĘDZIE DO SZLIFOWANIA TO KOSZT Z PANEWKAMI OK 1000 TO JUŻ LEPIEJ CAŁEGO MOTORU POSZUKAĆ . POZDRO
Opublikowano
problem w tym ze to wlasnie silnik juz niedawno zmieniony z m40 na m42 a odglos prawdopodobnie panewki usłyszałem dzis nawalila przepływka silnik zaczoł falowac na wolnych obroty spadały prawie ze silnik gasł tak kilka razy no i nagle usłyszałem stukanie zjechałem na pobocze i reszte drogi odcholowałem auto wiec moze nie bedzie az tak zle :|
Opublikowano

Miskę ściągniesz po lekkim podniesieniu silnika, panewki w Intercarsie kosztowały 137 zł (korbowodowe), szlif wału 150zł.

A może to stukanie to co innego?

Opublikowano
u mnie cos stuka w skrzyni jak tak buja na obrotach po odpieciu przeplywki - pewnie walek atakujacy ma luz.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
Miskę ściągniesz po lekkim podniesieniu silnika, panewki w Intercarsie kosztowały 137 zł (korbowodowe), szlif wału 150zł.

A może to stukanie to co innego?

Rozmawiałem z znajomym mechanikiem i obstawia na panewki wiec na poczaqtek chce sciagnac miske i sprawdzic jezeli nie to to bede szukal dalej