Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukałem i znalazłem jak to zrobić (kluczyk w położenie 1, troche docisnąć, wsunąć np wsuwkę do włosów w otworek w stacyjce, pociągnąć i gotowe) jednak jest ALE... :( Męczyłem się z tym (nawet nie troche) i w końcu muszę spytać, które to jest to pierwsze położenie??

U mnie przekręcając kluczykiem na poz 1 kluczyk ustawia się tak:

http://nexhost.info/pic.php?u=502VNSU4&i=13592

kręcąc dalej poz 2 no i rozruch. Jednak wracając kluczykiem spowrotem do poz 1 jest tak jakby podwójny przeskok i kluczyk ustawia się tak:

http://nexhost.info/pic.php?u=502VNSU4&i=13591

Nie wiem czy coś przyciera wewnątrz, czy jak ale nie wiem w której pozycji ustawić by wyciągnąć ta choler..... wkładkę. Patrząc na obudowę to chyba powinno być jak na zdjęciu2 bo wtedy ustawia sie symetrycznie nad widocznym na obudowie ponizej wyfrezowaniu-chyba to tam jest zapadka blokująca. W tym położeniu wsuwka wchodzi pare milimetrów a gdy nie jest symetrycznie to wchodzi ok 2cm wgłąb. Na pewno nie jeden forumowicz to rozbierał stąd prosiłbym o konkretną radę :modlitwa:

Z góry dzięki

Opublikowano

Rozbierałem to kilka razy ale nie pamiętam już czy spinka ma wchodzić głębiej czy płycej jednak trzeba nią było trochę nacisnąć żeby pokonać opór zapadki. Po wyjęciu bębenka wydawało mi się że mam już sposób a następnym razem i tak trzeba było ta spinką pokombinować.

p.s.

Bębenek dlatego wyjmowałem kilka razy bo składałem stacyjkę z dwóch różnych aut i musiałem ją trochę "poprawić" żeby się nie zacinała.

Opublikowano
ja mialem awarje stacyjki.niestety pierwsza musialem rozwalic bo nie dalem rady wyciagnac w ten sposob.ale nowa moge wyciagnac wg tego opisu .przekrecasz na pozycje 1 po wlozeniu kluczyka i wkladasz drucik i odskakuje taka zapadka i wyciagasz.mozesz miec tak jak ja ze nie wyjdzie ci stara ta metoda.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Ja w swojej też nie mogę rozebrać ,grzebie i nic nie widać i nic nie słychać aby coś się wciskało .Mógłby ktoś rzucić zdjęcia lub dokładnie opisać.