Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam w swoim aucie (530D 2002 rok marzec) navi dokładaną ale mam uproszczony komputer pokładowy. Niedawno założyłem wzmacniacze i kable do tunera TV, sprawdzam TV i nic, niebieskie podświetlenie bez dźwięku, podobno tak jest podczas jazdy samochodem, oczywiście nie jechałem samochodem i zaciągnąłem ręczny. Czy dlatego mi nie działa TV, że mam uproszczony komputer pokładowy ? Czy coś innego ? Może nie wykrywa ręcznego nawigacja ? i Może trzeba przerobic na podczas jazdy TV ?

Czy ktoś coś wie na ten temat :?:

Pozdrawiam

WEJDŹ I ZOBACZ - FORUM TYLKO O BMW E28

WWW.BMWE28.PL

Opublikowano

1. BC nie ma nic do TV.

2. Podczas jazdy masz niebieski ekran z napisem, że jest zablokowany podczas jazdy dla Twojego bezpieczeństwa (w języku jaki masz w samochodzie - np. po angielsku ...) - masz taki sam z napisem ?

3. Nie musisz mieć ręcznego - nie możesz tylko jechać więcej niż ok. 3km/h

4. Rozumiem, że w głównym menu pojawia Ci się opcja "TV" lub "Television" ? Jak w nią "wejdziesz" masz tylko niebieski ekran, czy możesz wywołać menu ustawień TV (po naciśnięciu prawego pokrętła) ?

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Witam

Gdy jade żaden napis mi się nie wyświetla. Chciałem też dodac że nie działa mi TMC to znaczy że wyświetla się na pasku na niebiesko ale nie na zielono(zero wiadomości). Gdy naciskam Television to mam niebieskie tło, a jak nacisne prawą gałkę to nic się nie dzieje. Może ktoś mi doradzi co mam zrobic :?:

Pozdrawiam

WWW.BMWE28.PL

Opublikowano

Coś masz źle popodłączane lub uszkodzony tuner TV ... bo jakby blokowało by się podczas jazdy, to jest napis, a jakby był inny powód, to powinno zgłosić się menu z TV po naciśnięciu pokrętła.

TMC nie działa, bo chyba w Polsce jeszcze nie działa ten system (lecz może się mylę ...)

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

Opublikowano
Widocznie mam uszkodzony tuner albo od innego samochodu(inna marka). Ewentualnie jaki jest koszt tego tunera ?

WWW.BMWE28.PL

Opublikowano

Z innego samochodu tuner Tv nie będzie działał ...

Koszt tunera wysyłam na priv. ...

Stronka

Opublikowano

Trzbaby zdiagnozować czemu nie wyświetla - tzn nie "łapie" czy w ogóle menu się nie pojawia ? ... Tunery TV rzadko się psują ...

Tuner TV 16:9 u mnie w tej chwili jest po 1350zł. dla forumowiczów ;) (niestety ostatnio trochę podrożały ...)

Stronka

Opublikowano

menu się pojawia, nawet jest telegazeta na jakimś czeskim programie ale jest napisane mute i nic się nie dzieje. Ustawiałem już na pal, secam i inne. czechy, rumunia (tak chyba było jak ją kupiłem), polska i tez nic.radio gra, cd także, a tv nie:(.

Myślałem że może się odczepiła antena albo cos, bo jak mi się to stało to przez dzień czy dwa były nad schowkiem pasażera jakieś stuki, a póżniej ustały, myslałem że się kabel gdzieś obsunął i przestało stukać. ale odsunałem navi i nic tam nie widziałem.

poradzisz coś, co jeszcze mógłbym sprawdzić sam zanim kupię ten tuner?

pzdrw

Opublikowano
Tuner TV jest w bagażniku, pod czytnikiem w sedanie, a w kombi w podłodze bagażnika pomiędzy kołem zapasowym, a kanapą.

Stronka

Opublikowano
w tylnich słupkach masz wzmacniacze antenowe mozesz sprawdzić czy się coś nie odłaczyło

Raczej wątpię w problemy z antenami, bo byłby "szum" na ekranie, a jest niebieski ekran ...

Stronka

Opublikowano
Raczej wątpię w problemy z antenami, bo byłby "szum" na ekranie, a jest niebieski ekran ...

hmm właśnie na postoju kiedy chcę ustawić program to są szumy i snieżenia, a niebieski jest tylko kiedy jadę i wyswietla się komunikat że dla własnego bezpieczeństwa cos tam coś tam.

a czy te anteny są zaraz za tapicerką? czy mozna się tam dostać od bagaznika? jak je sprawdzić?

pozdro

Opublikowano
Antena jest w tylnej szybie (ta sama co radiowa, tylko wzmacniacze są w słupkach).

Stronka

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

A czy ktoś może przerabiał ściąganie tego boczka od wzmacniacza TV? Próbuję ale niezbyt mi to wychodzi :-(, mam roletę tylnej szyby i chyba będę ją musiał ściągnąć, może ktoś coś doradzić? Nie znam języka angielskiego, a często na forum są z jakiegoś angielskiego forum fajne instrukcję, mozecie coś pomóc?

pleaaase ;-).

Pozdrawiam