Skocz do zawartości

Elektryczny szyberdach - problem z uchyleniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem z elektrycznym szyberdachem.Tz od pewnego czasu nie chce mi sie robić szczelina tz nie podnosi mi sie do góry.Odsuwa sie i zasuwa bez problemu ale po ponownym naciśnieciu szczałki do przodu powinien sie lekko uchylić a nie chce jaka jest przyczyna tej awarii.Zauważyłem ostatnio w środku jakiąś gumke prostokątną (7mm x 7mm) i jakiś biały mały elemencik który wyjąłem z środka ale szyberek jeszcze po kilku dniach normalnie działał.Jak się dostać do środka aby ewentualnie włożyć te znalezione elementy z powrotem na swoje miejsce?? :?:

Jest taka rzecz dla której warto żyć!

Moja trójeczka.

Nowe,markowe części samochodowe:

Jesteśmy na allegro nick: "Wochu01"

TEL:502-959-955

Opublikowano

Witam!

Powinieneś zdemontować osłony przeciw słoneczne, nakładki słupków a następnie całą podsufitkę, odpiąć odprowadniki wody (4) i odkręcić wszystkie śruby.Wyjmij potem całą kasetę szyberdachu i sprawdż co się uszkodziło

możesz też odkręcić klapę szyberdachu aby mieć lepszy dostęp.Z tyłu trzyma się na 3 nietypowe płaskie śruby rozmiar 19 jak się nie mylę.powodem może

być np. że coś wpadło ci do środka i przyblokowało prowadnice lub nie były one dostatecznie nasmarowane.Jest przy tym roboty mi zeszło cały dzień.Jak będziesz składał to pamiętaj o podpięciu wężyków od wody i uważaj żeby nie uszkodzić plastików na które się je wciska bo będzie"padaczka",a jest to dość

problematyczne zadanie.Powodzenia.

Pozdrawiam