Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam po raz pierwszy!! mam problem z silnikiem zaczal mi sie przegrzewac i nie dokonca jestem pewny co to, sprawdzilem termostat przeczyscilem uklad ale nie wiem jak sprawdzic wisko wiec chwilowo stoje w miejscu a moze to co innego??
Opublikowano

najprościej sprawdzić visko jest tak.

Posadź kogoś w aucie i niech dodaje gazu jak visko będzie podczas rośnięcia obrotów szybciej chodziło to znaczy że jest sprawne :)

Bardziej stawiam ze to pompa wody :) u mnie tez była walnięta wymieniłem i po problemie :D

Opublikowano
u mnie visco nie działało tylko przy wolnych obrotach, jak dodałem gazu to chłodziło. po wymianie zaczęło dużo mocniej dmuchać na jałowym. :idea: zauważyłem też, że stare nie stawiało żadnego oporu przy obrocie ręką, a przy nowym występuje lekki opór
Opublikowano
sprawdzilem wisko i jak jest zimne to stawia lekki opor przy obracaniu a jak pracuje na full temp. to potrafie je zatrzymas palcem a nawet pokrecic w przeciwnym kierunku bez wiekszych oporow tak ze czeka mnie wymiana :( dzienks!!