Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc

jestem nowym nabywca bmw e36 1.8 z 96 r i na dodatek mam niewielkie pojecie na temat samochodow, i w zwiazku z tym bardzo prosze o porade:

po pierwsze: jakie zarowki sa w halogenach ? tzn o jakim symbolu i jakiej mocy kupic zarowki do halogenow seryjnych?

po drugie: jakie zarowki sa w moim aucje? bo jest ich troche na rynku i sam nie wiem jakie mam u siebie tzn H1, H3, H4, H7??? :-(

po trzecie: czy jest sens wymieniac seryjne /seryjne ale zapewne z 96 roku/ zarowki dla uzyskania lepszej widocznosci w nocy a jesli tak to na jakie?

z gory bardzo serdecznie dziekuje za pomoc i wszelkie odpowiedzi

pozdrawiam

• Członkowie klubu
Opublikowano
po drugie: jakie zarowki sa w moim aucje? bo jest ich troche na rynku i sam nie wiem jakie mam u siebie tzn H1, H3, H4, H7??? :-(

Najlepiej wyjmij i zobacz co masz.

po trzecie: czy jest sens wymieniac seryjne /seryjne ale zapewne z 96 roku/ zarowki dla uzyskania lepszej widocznosci w nocy a jesli tak to na jakie?

O żarówkach było na tym forum naprawdę bardzo dużo powiedziane. POSZUKAJ sobie. :search:

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Również mam 318i z roku '96. A więc w tym roczniku w reflektorze powinnieneś mieć żarówki 2 x H7 bo wcześniej jedna była soczewkowa. Koszt jednej to około 20 pln. Potem jedź na ustawienie świateł. Pozdrawiam... matrix