Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, dzis wymienialem amortyzatory i sptrzezyny w mojej E 36. I po wymianie jak jechalem sprawdzic jaka jest roznica to zobaczylem ze nonstop swieci sie ABS kontrolka i nie ma oczywiscie ams-u. Przewody sprawdzilem i sa na miejscu. Jeszcze pytanko, po zmianie podnioslo mi przod o jakies 9cm, czy to po czasie troszke opadnie?
Opublikowano

zawsze po zmianie amorki musza się uleżeć - opadnie ...ale raczej nie aż o 9 cm - nie wsadziłeś przypadkiem dłuższych amortyzatorów ... możliwe też, że źle założyłeś sprężyny

a co do ABSu, to coś musiałeś naruszyć - może przewód jest naderwany - inaczej by sie nie świeciła ... oczywiście zakładam, że ABS nie działa, a nie tylko świeci się kontrolka

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
amortyzatory zalozone prawidlowo, zakladalem komplet amorki+sprezyny. Co do ABS to cholera przewody posprawdzane dokladnie i wygladaja ok, oczywiscie abs nie dziala
Opublikowano
sprawdź na kompie diagnostycznym - będziesz wiedział który to czujnik

Opublikowano

w tym temacie

http://www.mpwr.pl/forum/viewtopic.php?t=5516

koleś opisuje bardzo podobną sytuację - padł ABS i w warsztacie nie mógł sie połączyć z kompem przez złącze diagnostyczne - udało sie dopiero w serwisie BMW - winny był czujnik

tak sobie myślę, że może Twój diagnosta miał jakis lewy program diagnostyczny

BTW - u mnie jest to samo (tzn podłączałem jakimś programem z allegro i tez się nie chciał połączyć z samochodem), ale na razie to sobie olałem i jeżdżę z zapalonymi kontrolkami - wszystko w swoim czasie

jeśli Ci bardzo zależy na tym, to powinieneś podjechać do serwisu, który ma oryginalny program diagnostyczny BMW - tak przy okazji - na odległość ciężko to stwierdzić, więc raczej tylko wizyta w dobrym warsztacie pomoże

Opublikowano
panowie kolejna sprawa..... Dzis na trasie zauwazylem dopiero. Przedzial 2500-3000 obr. slysze jakies drgania, nie sa odczuwalne ale je slychac, bylem na kanale i zadna blaacha niby nie jest luzna, moze delikatnie oslona katalizatora. Czy moze to byc cos w skrzyni, bo wydawalo mi sie pod autem ze wlasnie ztamtad dobiega glos