Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czarny dym leci z rury jak z lokomotywy brakuje mocy. Komputer nic nie wykazuje. Mechanik stwierdził, że to pompa wtryskowa i trzeba ją regenerować. Macie jakiś pomysł na to? Będę musiał jescze trochę pojeżdzić zanim nadejdzie mój termin nadejdzie. Czy mogę trochę pojeżdić zanim naprawią mi pompę?
Opublikowano
Moim zdaniem jak leci czarny dym z rury to nie pompa tylko turbina padła albo zaczyna padac bo jak pompa pada to raczej kopci na niebiesko ale to jest moje zdanie pozdro
Opublikowano
przed chwilą pisałem do kol. bo TDS nie idzie mu całkiem, teraz u ciebie kopci--znów oprę się na obserwacji u innych, u kupla sharan też tak kopcił zmienił wtryski i nic, potem pojechaliśmy do Gładysza do Tarnowa-diler VW-na kompie wyszło ,że pęknięty wąż interkulera, za tydzień po założeniu spokój--tyle porady więcej czekaj na tych co takie auta i problemy mają-pozdro :arrow: :arrow: :arrow:
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano
Moim zdaniem jak leci czarny dym z rury to nie pompa tylko turbina padła albo zaczyna padac bo jak pompa pada to raczej kopci na niebiesko ale to jest moje zdanie pozdro

jak jest padnięta turbina to wtedy kopci na niebiesko - kończą się uszczelnienia i spala olej, a czarny dym to może być pompa wtryskowa lub wtryski.

Opublikowano

Moim zdaniem są dwie możliwości -może być jakaś nieszczelność między turbiną a silnikiem na rurze (wyczuwalny jest duży spadek mocy)

-mogą siedzieć wtryski (ale wówczas nie było by dużego spadku mocy)

Opublikowano

Jestem w servisie. Znaleziono usterkę - pęknięty przewód gumowy przy kolektorze ssącym.

Poprzednio mechanik wskazał na pompe wtryskową i polecił jechać do warsztatu gdzie rozbierają silnik i regenerują pompy. Czas usunięcia usterki warsztat określił na tydzięń.

Dobrze jest czasami pojechać do servisu można zaoszczędzić dużo kasy.

Dziękuję wsystkim, którzy przekazali mi cenne uwagi.