Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam BMW E36 sedan 320i 1991

Mam do was pytanie odnośnie wtyczek które odkryłem podczas sprzatania auta. Otoz po odkreceniu tunelu srodkowego po obu stronach dzwigni zmiany biegow sa wtyczki duze biale prostakatne jakies 2x4 cm. Po jednaj wtyczce z kazdej strony. Sa mniej wiecej na wysokosci tapicerki na podlodze. Ledwie z pod niej wystaja. Widac ze pasuja do jakiegos gniazda z bolcami.

Czy ktos wie do czego moga sluzyc te wtyczki.

dzieki

pozdr

Opublikowano
Najprawdopodobniej to sa kostki od przycisków do elektrycznych szyb.Posiadasz elektrycznme szyby czy manualne na korbki :?:

Jest taka rzecz dla której warto żyć!

Moja trójeczka.

Nowe,markowe części samochodowe:

Jesteśmy na allegro nick: "Wochu01"

TEL:502-959-955

Opublikowano

mam 4 szyby na mechanizmy manualne. Tak tez podejrzewam ale zdjalem boczki z dzrwi przednich i tylnych i nie wydaje mi sie zeby byly przewody do elektrycznych silownkow. Oczywiscie moge sie mylic. W przednich drezwiach tez sa jakies 3 wolne wtyczcki ale nei wiem do czego.

dzieki

Opublikowano
Moze we wszystkich e36 montowali te przewody przy tunelu fabrycznie a poszczegolne wersje tylko w elektryczne szyby w dzwiach.NIe wiem do konca jak to jest :!:

Jest taka rzecz dla której warto żyć!

Moja trójeczka.

Nowe,markowe części samochodowe:

Jesteśmy na allegro nick: "Wochu01"

TEL:502-959-955

Opublikowano

Ja ma bez elektryki i takich bajerów nie nalazłem pod tunelem.

Jeśli niewiesz co miała twoja bunia jak wyszła z fabryki to poszukaj na forum kolesia który po numerze win podaje wszystkie dane z fabryki.

Jestem samoukiem w dziedzinie samochodu, więc proszę o wyrozumiałość.
Opublikowano

Wychodzily wersje z wszystkimi wyjsciami wtyczek i kabli a bez osprzetu. Najprawdopodobniej masz wlasnie taka wersje.

W drzwiach powinna byc taka czarna kosteczka z lacznikami zaraz przy lusterku. Jesli jest to spokojna glowa. Jesli nie ma to byc moze miales wymieniane drzwi... Ale wtedy i tunel srodkowy musialby byc wymieniony na taki bez otworow na elektryczne szyby. Jestem prawie pewny ze to wlasnie taka wersja o ktorej mowilem na poczatku. Masz caly szkielet okablowania i wtyczek ale nie masz tam nic podpietego.