Skocz do zawartości

Wskazania komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Interesuje mnie jedna rzecz, a mianowicie na ile mozna przyjac wskazania komputera jako prawdziwe, chodzi mi głownie o spalania, czy mam wierzyc ze np jezeli pokazuje mi 10,8 to naprawde tyle pali :?:

Opublikowano
Witam

Interesuje mnie jedna rzecz, a mianowicie na ile mozna przyjac wskazania komputera jako prawdziwe, chodzi mi głownie o spalania, czy mam wierzyc ze np jezeli pokazuje mi 10,8 to naprawde tyle pali :?:

Benzyny prawie zawsze pokazuje tyle ile spala, zdarza się nawet że spala troche mniej. W jakich warunkach Ci tyle spaliła? :)

Generalnie to tak, że komp. pokazuje tyle ile podaje na wtryski więc nawet jak jest coś uszkodzone to podaje tyle ile rzeczywiście paliwa zużywa... oczywiście żadne urządzenie pomiarowe nie jest 100% dokładne.

Pozdrawiam

Opublikowano
Spalanie 10,8 mialem przy 100-110 km/h, natomiast mialem odcinek przez ktory musialem toczyc sie 60-70 km/h to komp pokazywał nawet 8,2 - 9 l. w zaleznosci od tego czy jechalem rowna predkoscia czy przyspieszalem. Wiec chyba nie jest tak tragicznie ze spalaniem. W miescie natomiast to przy normalnej jezdzie max. 15,4 l.