Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam sekwencje OMVL. Nie mam pojęcia kiedy ostatnio były wymieniane filtry. Dziś pozwoliłem sobie depnąć na benzynie do czerwonego pola... no i jest znacznie lepiej niż na LPG :(

Zauważyłem że na LPG ciągnie do 5000 rpm, wskazówka się zatrzymuje i dalej ciągnie mocno; na NoPB pięknie ciągnie na czerwone pole.

Wiem, to może być wina reduktora... może wtryskiwaczy ale filtry to chyba podstawa.

Jakie filtry mam kupić i czy wymiana jest pracochłonna?

Pozdrawiam

Opublikowano
Witam

Mam sekwencje OMVL. Nie mam pojęcia kiedy ostatnio były wymieniane filtry. Dziś pozwoliłem sobie depnąć na benzynie do czerwonego pola... no i jest znacznie lepiej niż na LPG :(

Zauważyłem że na LPG ciągnie do 5000 rpm, wskazówka się zatrzymuje i dalej ciągnie mocno; na NoPB pięknie ciągnie na czerwone pole.

Wiem, to może być wina reduktora... może wtryskiwaczy ale filtry to chyba podstawa.

Jakie filtry mam kupić i czy wymiana jest pracochłonna?

Pozdrawiam

Dodam jeszcze że to nie jest tak że delikatnie dochodzi do tych 5000 rpm przerwa i ledwo ledwo ciągnie... do 5000 rpm idzie ładnie, potem szarpnięcie takie chamskie i idzie dalej. Tłumacze sobie to tak że ciśnienie spada i wtryski nie mają co podawać a silnik nie dostaje nagle jedzenia (chwilke ma, poki jest ciśnienie) i szarpie.

Pozdrawiam